притисни ентер »

Македонското знаме прогласено за „најубаво национално знаме“, а данското за најстаро

Македонското знаме прогласено за „најубаво национално знаме“, а данското за најстаро

ИЗВОР Скопје24 | јули 22, 2021 Речиси сите знамиња на светот се правоаголни, a само две се во облик на квадрат… Следат неколку занимливи факти за знамињата ширум светот. 1. Швајцарија и Ватикан имаат државни знамиња во облик на совршен квадрат. 2. Како што пишува „Квизклаб“, кога некоја земја избира симбол за своето знаме, тој обично носи посебно значење

Неколку занимливости за знамињата ширум светот

Неколку занимливости за знамињата ширум светот

– Речиси сите знамиња на светот се правоаголни, a само две се во облик на квадрат… Следат неколку занимливи факти за знамињата ширум светот. 1. Швајцарија и Ватикан имаат државни знамиња во облик на совршен квадрат. 2. Како што пишува „Квизклаб“, кога некоја земја избира симбол за своето знаме, тој обично носи посебно значење. На некои знамиња има

Најстарото знаме е данското, македонското прогласено за „најубаво национално знаме“

Најстарото знаме е данското, македонското прогласено за „најубаво национално знаме“

Речиси сите знамиња на светот се правоаголни, a само две се во облик на квадрат… Следат неколку занимливи факти за знамињата ширум светот. 1. Швајцарија и Ватикан имаат државни знамиња во облик на совршен квадрат. 2. Како што пишува „Квизклаб“, кога некоја земја избира симбол за своето знаме, тој обично носи посебно значење. На некои знамиња има животни,

Занимливости за знамињата ширум светот – македонското знаме во истражување од 2015 година прогласено за „најубаво национално знаме“ во светот

Занимливости за знамињата ширум светот – македонското знаме во истражување од 2015 година прогласено за „најубаво национално знаме“ во светот

Занимливости за знамињата ширум светот – македонското знаме во истражување од 2015 година прогласено за „најубаво национално знаме“ во светот Речиси сите знамиња на светот се правоаголни, a само две се во облик на квадрат… Следат неколку занимливи факти за знамињата ширум светот. 1. Швајцарија и Ватикан имаат државни знамиња во облик на совршен квадрат