притисни ентер »

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта

Познато е дека Apple Watch нуди разни функции поврзани со фитнесот и здравјето. Од шестата с ерија к омпанијата воведе и мониторинг на кислород от во крвта (SpO2), а веќе во идните модели се очекува Епл да воведе уште повеќе вакви функционалности поврзани со здравје то и фитнес от . Рубрика: Информатика Соработник: Ива Зафировска Датум: Вторник, 4

Apple Watch може да добие мерење на крвниот притисок, шеќер и алкохол во крвта

Apple Watch може да добие мерење на крвниот притисок, шеќер и алкохол во крвта

ГАЏЕТИ , Топ Apple Watch може да добие мерење на крвниот притисок, шеќер и алкохол во крвта 1 минута 0 0 Познато е дека Apple Watch нуди разни функции во врска со фитнесот и здравјето. Компанијата го претстави надгледувањето на нивото на кислород во крвта (SpO2) во серијата 6, а  Apple може да воведе повеќе вакви функции за здравје и кондиција во идните

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта благодарение на британската ИТ компанија

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта благодарение на британската ИТ компанија

Долгогодишните гласини за Apple Watch за следење на шеќерот во крвта, по известувањето од страна на Telegraph и Forbes, само што добија одреден кредибилитет. Две познати медиумски компании известуваат дека британската здравствена компанија “Rockley Photonics” неодамна потврди дека Apple е нејзиниот најголем клиент во последните две години и дека има