притисни ентер »

Општина Кисела Вода ќе објави конкурс за обука за негуватели за помош и нега на стари лица и лица со попреченост

Општина Кисела Вода ќе објави конкурс за обука за негуватели за помош и нега на стари лица и лица со попреченост

Општина Кисела Вода во соработка со социјалното претпријатие, односно со професионалниот сервис за грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови „Нега плус“, сервис кој е основан од Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување - Хера, ќе организира обука за негувател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Заинтересираните