притисни ентер »

Што експлодира во Русија – радиоактивноста  16 пати над нормалата , евакуација на населението

Што експлодира во Русија – радиоактивноста 16 пати над нормалата , евакуација на населението

Денеска, на четири дена по експлозијата и тајниот погреб на нуклеарните инженери , во регионот е за 16 пати зголемена радиоактивноста , а властите му наредија на населението да се евакуира. Уште двајца врвни научници се лекуваат во Москва. Се претпоставува дека во воената база било тестирано ново балистичко оружје , ракета на нуклеарен погон наречена

Евакуација на населението во Северодвинск, поради зголемена радијација по експлозијата на ракета

Евакуација на населението во Северодвинск, поради зголемена радијација по експлозијата на ракета

Зголемено е нивото на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати, додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

Ова место жителите утре мора да го напуштат, радијацијата е зголемена за 16 пати

Ова место жителите утре мора да го напуштат, радијацијата е зголемена за 16 пати

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, a жителите утре мора да ја напуштат областа на Северодвинск. Руските власти ги советувале жителите на Нионска со воз да го напуштат селото поради наводно однапред планирани активности на војската. Руската метеоролошка агенција објави дека нивото на радијација во северниот град Северодвинск се искачила меѓу

Наредена евакуација во Северодвинск поради зголемено ниво на радијација

Наредена евакуација во Северодвинск поради зголемено ниво на радијација

Москва, 13 август 2019 (МИА) – Зголемено е нивото на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Greenpeace наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, жителите утре мора да ја напуштат областа

Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, жителите утре мора да ја напуштат областа

Руските власти ги советувале жителите на Нионска со воз да го напуштат селото поради наводно однапред планирани активности на војската. Руската метеоролошка агенција објави дека нивото на радијација во северниот град Северодвинск се искачила меѓу 4 и 16 пати, по експлозијата при тестирање на ракетен мотор од морска платформа, тврдат официјални лица

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Нивото на зрачење во рускиот град Северодвинск се зголеми меѓу 4 и 16 пати на 8 август, по несреќата за која властите открија дека настанала при тестирање ракета од морска платформа, објави во вторникот руска метеоролошка агенција. Руското Министерство за одбрана најпрво објави дека заднинското зрачење останало на нормално ниво по несреќата во четвртокот,

Русија: Радијацијата во Северодвинск, сепак, е зголемена и наредено е евакуација

Русија: Радијацијата во Северодвинск, сепак, е зголемена и наредено е евакуација

Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск,сепак, зголемено, наредена евакуација

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск,сепак, зголемено, наредена евакуација

Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

ПАНИКА ВО РУСИЈА: Поради зголемено ниво на радијација, наредена евакуација во Северодвинск

ПАНИКА ВО РУСИЈА: Поради зголемено ниво на радијација, наредена евакуација во Северодвинск

Гринпис тврди дека нивото на зрачење е за 20 пати поголемо, додека руската метеоролошка агенција Роскидромет соопшти дека е забележан раст од четири до 16 пати. Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо

Зголемено нивото на радијација во руски Северодвинск, наредена евакуација

Зголемено нивото на радијација во руски Северодвинск, наредена евакуација

На жителите на Ниенокс им е препорачано заради можноста опасност од радијација да ги напуштат своите домови сѐ додека траат работите на местото на несреќата. Истовремено, лекарите и медициснкиот персонал кој им помагаше на повредените по несреќата биле испратени во Москва на дополнителни медицински испитувања. Руското Министерство за одбрана првично

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Нивото на зрачење во рускиот град Северодвинск се зголеми меѓу 4 и 16 пати на 8 август, по несреќата за која властите открија дека настанала при тестирање ракета од морска платформа, објави во вторникот руска метеоролошка агенција. Руското Министерство за одбрана најпрво објави дека заднинското зрачење останало на нормално ниво по несреќата во четвртокот,

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати по ракетната несреќа во Русија

Нивото на зрачење во рускиот град Северодвинск се зголеми меѓу 4 и 16 пати на 8 август, по несреќата за која властите открија дека настанала при тестирање ракета од морска платформа, објави во вторникот руска метеоролошка агенција. Руското Министерство за одбрана најпрво објави дека заднинското зрачење останало на нормално ниво по несреќата во четвртокот,

По ракетната несреќа во Русија радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати

По ракетната несреќа во Русија радијацијата зголемена помеѓу 4 и 16 пати

Нивото на зрачење во рускиот град Северодвинск се зголеми меѓу 4 и 16 пати на 8 август, по несреќата за која властите открија дека настанала при тестирање ракета од морска платформа, објави денеска руската метеоролошка агенција. Руското Министерство за одбрана најпрво објави дека заднинското зрачење останало на нормално ниво по несреќата во четвртокот,

Русите признаа колку е зголемена радијацијата по мистериозната експлозија

Русите признаа колку е зголемена радијацијата по мистериозната експлозија

Нивото на радијација во рускиот град Северодвинск на 8 август пораснало меѓу 4 и 16 пати по несреќата за која властите открија дека станува збор за тестирање на ракета од морска платформа, објави руската метеоролошка агенција, пренесува TASS. Министерството за одбрана прво објави дека радиоактивното зрачење останало на нормално ниво по несреќата, но

Русите признаа за колку пати се зголемила радијацијата по мистериозната експлозија

Русите признаа за колку пати се зголемила радијацијата по мистериозната експлозија

Нивото на радијација во рускиот град Северодвинск на 8 август пораснало меѓу 4 и 16 пати по несреќата за која властите открија дека станува збор за тестирање на ракета од морска платформа, објави руската метеоролошка агенција, пренесува TASS. Министерството за одбрана прво објави дека радиоактивното зрачење останало на нормално ниво по несреќата, но

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск зголемено, наредена евакуација

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск зголемено, наредена евакуација

Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск, сепак зголемено, наредена евакуација

По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск, сепак зголемено, наредена евакуација

Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

Русија призна!По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск,сепак, зголемено, наредена евакуација

Русија призна!По експлозијата на ракета нивото на радијација во Северодвинск,сепак, зголемено, наредена евакуација

Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. Властите тврдат дека зрачењето е поголемо за четири до 16 пати,  додека од Гринпис наведуваат дека радијацијата е за 20 пати поголема од нормалната. Руското Министерство за одбрана првично соопшти

Ракетна мистерија: на далечниот север тестирана ракетата со која Путин се фалеше?

Ракетна мистерија: на далечниот север тестирана ракетата со која Путин се фалеше?

Главниот руски нуклеарен функционер вчера вети дека ќе успее во развојот на новото оружје, оддавајќи им почит на петте научници што загинаа во неуспешниот обид за тестирање нова ракета, веројатно таа со која лани се фалеше претседателот Владимир Путин. Научниците вчера беа погребени во затворениот град Саров. Тие загинаа во четвртокот во, како што