Карцином на дојка кај мажите

Споделете со пријателите! Tweet Добро е што е редок! Н екои научници веруваат дека преваленцата се зголемила во последните неколку децении. Иако карциномот на дојка најчесто се смета за болест која ги погодува жените, карциномот на дојка се јавува и кај мажите! Машкиот карцином на дојка е релативно ретка болест. Помалку од еден процент од сите случаи