притисни ентер »

Рускиот „Чернобил“: Слики од најлошата нуклеарна катастрофа во земјата

Рускиот „Чернобил“: Слики од најлошата нуклеарна катастрофа во земјата

Тајноста околу нуклеарната централа Советски Мајак значеше дека илјадници луѓе беа евакуирани без причина откако ужасната експлозија ја загади областа, која сè уште е многу загадена. Сергеј Потерјаев Најголемата нуклеарна катастрофа на територијата на современа Русија се случи на 29 септември 1957 година. Областа е засенета од нејзиното поранешно јас,