притисни ентер »

Вечерва во Аџибадем Систина, тим за ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ВО ЗЕМЈАВА

Вечерва во Аџибадем Систина, тим за ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ВО ЗЕМЈАВА

Професор д-р Александар Николиќ кардиохирург од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и шефот на Одделот за анестезија д-р Димче Славески, специјалист по анестезиологија со реаниматологија од „Аџибадем Систина“ ќе бидат дел од тимот доктори кардиохирурзи и анестезиолози кои ќе ја направат првата трансплантација на срце во земјава, која ќе биде изведена

Вечерва во Аџибадем Систина, тим за ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ВО ЗЕМЈАВА

Вечерва во Аџибадем Систина, тим за ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ВО ЗЕМЈАВА

Професор д-р Александар Николиќ кардиохирург од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и шефот на Одделот за анестезија д-р Димче Славески, специјалист по анестезиологија со реаниматологија од „Аџибадем Систина“ ќе бидат дел од тимот доктори кардиохирурзи и анестезиолози кои ќе ја направат првата трансплантација на срце во земјава, која ќе биде изведена

Проф. Д-р Николиќ и д-р Славески од Аџибадем Систина дел од тимот што ќе ја изведе првата трансплантација на срце во земјава

Проф. Д-р Николиќ и д-р Славески од Аџибадем Систина дел од тимот што ќе ја изведе првата трансплантација на срце во земјава

Професор д-р Александар Николиќ кардиохирург од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и шефот на Одделот за анестезија д-р Димче Славески, специјалист по анестезиологија со реаниматологија од „Аџибадем Систина“ ќе бидат дел од тимот доктори кардиохирурзи и анестезиолози кои ќе ја направат првата трансплантација на срце во земјава, која ќе биде изведена

Филипче објави фотографија од тимот на кардиохирурзи пред да изведат прва трансплантација на срце: „Им држиме среќа“

Филипче објави фотографија од тимот на кардиохирурзи пред да изведат прва трансплантација на срце: „Им држиме среќа“

Во гостувањето на ТВ 24, министерот за здравство Венко Филипче откри дека во Македонија за првпат вечерва ќе се изведе операција со трансплантација на срце. „Имаме вечерва трансплантација на срце, имаме донатор, родителите од една почината девојка, а имеме и пациент кој подолго време чека таква операција. Ова се организира на Клиниката за кардиохирургија

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја.Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката состојба во текот на вечерта ќе се изврши најпрво експлантација на срцето од донорот,

Тим кардиохирурзи предводен од д-р Сашко Јовев ја изведува првата трансплатација на срце од починат донор

Тим кардиохирурзи предводен од д-р Сашко Јовев ја изведува првата трансплатација на срце од починат донор

Во текот на ноќта на Клиниката за Државна кардиорирургија се изведува првата кадаверична трансплантација на срце, односно трансплантација од починат донор. Во моментов е во тек експлантацијата, соопшти Министерство за здравство. На трансплантацијата ќе работи тим од тројца кардиохирурзи под водство на Проф. д-р. Сашко Јовев од државната кардиохирургија,

ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ПИШУВА ИСТОРИЈА: Во моментов се прави подготовка за првата трансплатација на срце кај нас

ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ПИШУВА ИСТОРИЈА: Во моментов се прави подготовка за првата трансплатација на срце кај нас

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја, напиша на Фејсбук министерот на здравство Венко Филипче. -Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката состојба во текот на вечерта

ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ПИШУВА ИСТОРИЈА: Во моментов се прави подготовка за првата трансплатација на срце кај нас

ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ПИШУВА ИСТОРИЈА: Во моментов се прави подготовка за првата трансплатација на срце кај нас

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја, напиша на Фејсбук министерот на здравство Венко Филипче. -Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката состојба во текот на вечерта

Филипче: На тимот од кардиохирурзи, да им држиме среќа

Филипче: На тимот од кардиохирурзи, да им држиме среќа

Филипче: На тимот од кардиохирурзи, да им држиме среќа Тимот од кардиохирурзи под водство на Сашко Јовев (Државна Кардиохирургија), Жан Митрев (Клиника Жан Митрев) и Александар Николиќ (Клиника Систина) и Маја Мојсова анестезиолог (КАРИЛ) се подготвува за трансплантација. Експлантацијата е во тек. Им држиме среќа на сите. ❤️ фејсбук статус на Министерот

Вечерва се подготвува првата трансплатација на срце во Македонија

Вечерва се подготвува првата трансплатација на срце во Македонија

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека доколку клиничката сосстојба на пациентот дозволи, вечерва ќе биде изведена првата трасплатација на срце во Македонија. -Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја. Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент

Кардиохирурзи вечерва треба да ја извршат првата трансплантација на срце од починат донор во земјава, објави Филипче

Кардиохирурзи вечерва треба да ја извршат првата трансплантација на срце од починат донор во земјава, објави Филипче

Мешан тим кардиохирузи на Клиниката за кардиохирургија се подготвува за правење на првата трансплатација на срце во земјава, објави на Фејсбук министерот за здравство Венко Филипче. „Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката

Вечерва се подготува првата трансплатација на срце во Македонија

Вечерва се подготува првата трансплатација на срце во Македонија

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека доколку клиничката сосстојба на пациентот дозволи, вечерва ќе биде изведена првата трасплатација на срце во Македонија. -Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја. Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент

Филипче: Вечерва за прв пат на Кардиохирургија правиме трансплантација на срце

Филипче: Вечерва за прв пат на Кардиохирургија правиме трансплантација на срце

Вечерва за првпат ќе се изведе трансплантација на срце, откри при гостувањето на ТВ 24, министерот за здравство Венко Филипче, каде што беше повикан да зборува за состојбата со корона кризата и мерките за нејзино надминување. Тој ја искористи можноста да открие дека во Северна Македонија за прв пат вечерва ќе се изведе операција со трансплантација

Филипче: Прва трансплантација на срце во Македонија, се прават последните подготовки

Филипче: Прва трансплантација на срце во Македонија, се прават последните подготовки

Фото: Б. Грданоски „Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја“, најави предмалку министерот за здравство Венко Филипче на неговиот фејсбиук профил. „Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Операцијата ќе се изврши на Клиниката за кардиохирургија каде ќе работи мешан тим на кардиохирурзи. Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја, напиша на Фејсбук министерот на здравство Венко Филипче. -Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Министерот за здравство Венко Филипче на својот официјален Фејсбук профил посочи дека во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја. „Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор. Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Филипче: Се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја

Операцијата ќе се изврши на Клиниката за кардиохирургија каде ќе работи мешан тим на кардиохирурзи. Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја, напиша на Фејсбук министерот на здравство Венко Филипче. -Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго