Потпечени макарони со карфиол

Еве малку поинаков начин за подготовка на потпечени макарони, а бидејќи е сезона на карфиолот, редно беше да поставам рецепт и со овој превкусен зеленчук. Подготовка 1. Карфиолот го разделуваме на ситни цветчиња и го обаруваме до омекнување во солена вода. 2. Макароните и обаренот карфиол ги ставаме во тава за печење во која сме ставиле масло. 3. Врз