притисни ентер »

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Порталот SafeBettingSites состави список на тимови кои во минатата сезона имаа најголем одлив на средства по основ на плата. Станува збор за просек од годишна плата на клубовите од Премиер лигата, Ла Лига, Серија А, Бундеслига и Лига 1. Според сајтот, вистински лидер по висината на исплатените плати е каталонскиот гигант Барселона. Барса на своите

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Порталот SafeBettingSites состави список на тимови кои во минатата сезона имаа најголем одлив на средства по основ на плата. Станува збор за просек од годишна плата на клубовите од Премиер лигата, Ла Лига, Серија А, Бундеслига и Лига 1. Според сајтот, вистински лидер по висината на исплатените плати е каталонскиот гигант Барселона. Барса на своите

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Кој исплаќа најголеми плати во европскиот фудбал?

Порталот SafeBettingSites состави список на тимови кои во минатата сезона имаа најголем одлив на средства по основ на плата. Станува збор за просек од годишна плата на клубовите од Премиер лигата, Ла Лига, Серија А, Бундеслига и Лига 1. Според сајтот, вистински лидер по висината на исплатените плати е каталонскиот гигант Барселона. Барса на своите

Си купил Ламборџини и Ролекс со парите за помош на вработените

Си купил Ламборџини и Ролекс со парите за помош на вработените

29-годишниот Ли Прајс како дел од т.н. ППП програма (Paycheck Protection Program)  позајмил од државата повеќе од 1,6 милиони американски долари. Но, наместо да ги потроши парите на компанијата и да ги исплати вработените во кризата со корона, тој ги потрошил на луксуз. Според официјалниот извештај на Министерството за правда на САД, Прајс избрал Ламборџини

250 милијарди долари „социјално“ за 4 месеци за американските работници

250 милијарди долари „социјално“ за 4 месеци за американските работници

Програмата во која невработените Американци добиваа дополнителни 600 долари неделно стартуваше на почетокот од април, траеше до крајот на јули и чинеше 250 милијарди долари. Бројките на министерството за труд покажуваат дека најмногу пари се исплатени за неделата што завршува на 26 јуни, кога на невработените им се поделени 18,6 милијарди долари, што