притисни ентер »

Јована Јаневска: Младите треба повеќе да знаат за современата македонската литература (ВИДЕО)

Јована Јаневска: Младите треба повеќе да знаат за современата македонската литература (ВИДЕО)

Младата писателка Јована Јаневска има издадено два романи „Малата музичка кутија“ (2017) и новиот „Записи“ (2020). Таа истовремено студира медицина и работи како медицинска сестра и била ангажирана како дел медицинските екипи кои се грижеа за луѓето во државен карантин. За тој период вели дека бил големо животно искуство за неа. „Цел живот се барам

Јована Јаневска: Младите треба повеќе да знаат за современата македонската литература

Јована Јаневска: Младите треба повеќе да знаат за современата македонската литература

Младата писателка Јована Јаневска има издадено два романи „Малата музичка кутија“ (2017) и новиот „Записи“ (2020). Таа истовремено студира медицина и работи како медицинска сестра и била ангажирана како дел медицинските екипи кои се грижеа за луѓето во државен карантин. За тој период вели дека бил големо животно искуство за неа. „Цел живот се барам