притисни ентер »

Google ќе оневозможи најава на корисниците на постарите Android уреди

Google ќе оневозможи најава на корисниците на постарите Android уреди

СОФТВЕР , Топ Google ќе оневозможи најава на корисниците на постарите Android уреди 4 минути 0 0 Оние корисници на телефони со оперативен систем Android што ја имаат верзијата 2.3.7, односно последната верзија на Gingerbread, или постара верзија, наскоро нема да може да се вклучат на профилот на Google. Корисниците на споменатите верзии на Android

Google ќе оневозможи најава на корисниците на постарите Android уреди

Google ќе оневозможи најава на корисниците на постарите Android уреди

Оние корисници на телефони со оперативен систем Android што ја имаат верзијата 2.3.7, односно последната верзија на Gingerbread, или постара верзија, наскоро нема да може да се вклучат на профилот на Google. Корисниците на споменатите верзии на Android нема да може да се вклучат во профилот на Google од 27 септември. Од компанијата известиja дека корисниците

Малвер со нова техника за крадење на банкарски овластувања

Малвер со нова техника за крадење на банкарски овластувања

Истражувачите од безбедносната фирма ThreatFabric објавија на богот од нивната веб-страница дека во Android апликациите преземени од Google Play откриле случаи на нов вид малициозен софтвер којшто се обидува да ги украде банкарските информации за најава. Тимот го нарече новиот злонамерен софтвер Мршојадец (Vultur), според птиците што се хранат од ранетите