притисни ентер »

СИРИЗА ќе гласа за владиниот предлог Сакеларопулу, да биде претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за владиниот предлог Сакеларопулу, да биде претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за владиниот предлог Сакеларопулу, да биде претседател на Грција Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерине Сакеларопулу да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас. Ципрас рече дека тие во Парламентот

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

Грција: Опозицијата позитивно ќе гласа за предлогот на власта за претседател на државата

Грција: Опозицијата позитивно ќе гласа за предлогот на власта за претседател на државата

Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана за претседателка со широко мнозинство и истакна дека оваа одлука на партијата е чин на одговорност. Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопулу да биде претседателка на Грција, според она што

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

– Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

СИРИЗА ќе гласа за Сакеларопулу за претседател на Грција

Најголемата грчката опозициска партија СИРИЗА ќе гласа позитивно за предлогот на Нова демократија, Екатерини Сакеларопули да биде претседателка на Грција, според она што го соопшти лидерот на партијата и поранешен премиер, Алексис Ципрас, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека тие во Парламентот ќе дадат можност Сакеларопулу да биде избрана

Грчките пратеници идната недела ќе гласаат за претседател на државата

Грчките пратеници идната недела ќе гласаат за претседател на државата

Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот, што значи дека освен од

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

– Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот, што значи дека освен

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот, што значи дека освен од

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

Во грчкиот Парламентот во среда – прво гласање за избор на нов претседател на државата

Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот, што значи дека освен од

Грчкиот Парламент следната среда ќе гласа за избор за нов претседател на државата

Грчкиот Парламент следната среда ќе гласа за избор за нов претседател на државата

За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот. Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. За Сакеларопулу да биде

Грчкиот парламент в среда првпат ќе гласа за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на државата

Грчкиот парламент в среда првпат ќе гласа за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на државата

Во среда, на 22 јануари 2020 година, во грчкиот Парламент ќе се одржи првото гласање за избор на Екатерини Сакеларопулу за претседател на Грција. За Сакеларопулу да биде избрана за шеф на државата уште при првото гласање потребно е да добие 200 гласови од вкупно 300 пратеници во Парламентот, што значи дека освен од 158-те пратениците од владејачката

Сакеларопулу: Преку мене се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка

Сакеларопулу: Преку мене се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка

Преку моето лице се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка, вели Екатерини Сакеларопулу за грчката новинска агенција АНА-МПА по предлогот од Кирјакос Мицотакис таа да биде изборот на владејачката партија за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. -Верувам дека со овој предлог, преку моето лице, се изразува почит како

Сакеларопулу: Преку мене се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка

Сакеларопулу: Преку мене се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка

Преку моето лице се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка, вели Екатерини Сакеларопулу за грчката новинска агенција АНА-МПА по предлогот од Кирјакос Мицотакис таа да биде изборот на владејачката партија за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. -Верувам дека со овој предлог, преку моето лице, се изразува почит како

Првата жена кандидат за претседателка на Грција очекува широка поддршка

Првата жена кандидат за претседателка на Грција очекува широка поддршка

Опозициските партии во Грција, во текот на денешниот ден, ќе одржат состаноци за да ја одредат нивната позиција во однос на предлогот на грчкиот премиер Екатерини Сакеларопулу да биде претседателка Преку моето лице се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка, вели Екатерини Сакеларопулу за грчката новинска агенција АНА-МПА по предлогот

Опозициските партии во Грција на консултации за предлогот за претседател

Опозициските партии во Грција на консултации за предлогот за претседател

Преку моето лице се изразува почит и кон правдата и кон современата Гркинка, вели Екатерини Сакеларопулу за грчката новинска агенција АНА-МПА по предлогот од премиерот и претседател на Нова демократија Кирјакос Мицотакис таа да биде изборот на владејачката партија за претседател на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Опозициските партии во Грција,