притисни ентер »

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

„Гринпис“ од Русија ќе добие 3 милиони долари, како дел од спогодба меѓу Холандија и Москва, објави еколошката организација. Ваквата спогодба би требало да стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија „Арктик санрајз“, брод на „Гринпис“, кој пловел под знамето на Холандија и уапсија 30 членови на екипажот, пренесе „Ројтерс“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

„Гринпис“ од Русија ќе добие 3 милиони долари, како дел од спогодба меѓу Холандија и Москва, објави еколошката организација. Ваквата спогодба би требало да стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија „Арктик санрајз“, брод на „Гринпис“, кој пловел под знамето на Холандија и уапсија 30 членови на екипажот, пренесе „Ројтерс“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

„Гринпис“ од Русија ќе добие 3 милиони долари, како дел од спогодба меѓу Холандија и Москва, објави еколошката организација. Ваквата спогодба би требало да стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија „Арктик санрајз“, брод на „Гринпис“, кој пловел под знамето на Холандија и уапсија 30 членови на екипажот, пренесе „Ројтерс“

Русија ќе му плати отштета од речиси 3 милиони долари на „Гринпис“

Русија ќе му плати отштета од речиси 3 милиони долари на „Гринпис“

„Гринпис“ од Русија ќе добие 2,7 милиони долари, како дел од спогодба меѓу Холандија и Москва, објави еколошката организација. Ваквата спогодба би требало да стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија „Арктик санрајз“, брод на „Гринпис“, кој пловел под знамето на Холандија и уапсија 30 членови на екипажот, пишува порталот

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти групата посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и уапсија

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

Русија ќе му плати отштета од 3 милиони долари на „Гринпис“

„Гринпис“ од Русија ќе добие 3 милиони долари како дел од спогодбата меѓу Холандија и Москва, објави еколошката организација. Ваквата спогодба би требало да стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија „Арктик санрајз“, брод на „Гринпис“, кој пловел под знамето на Холандија, и уапсија 30 члена на екипажот, пренесе „Ројтерс“

Русија и Холандија постигнаа договор за бродот на „Гринпис“

Русија и Холандија постигнаа договор за бродот на „Гринпис“

Русија и Холандија го решија повеќегодишниот спор во врска со запленувањето на бродот на „Гринпис“ во 2013 година, за време на протестот поради руската платформа за нафта на Арктикот. Во спогодбата објавена денеска, вклучено е Москва да плати околу 2,7 милиони евра за компензација за штетите што ги претрпе бродот со холандско знаме. „Руската Федерација

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и уапсија 30 членови од екипажот. Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и

Гринпис ќе добие од Русија три милиони долари отштета

Гринпис ќе добие од Русија три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и

Гринпис ќе добие од Русија три милиони долари отштета

Гринпис ќе добие од Русија три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз“ на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари отштета

Невладината организација Гринпис од Русија ќе добие три милиони долари согласно спогодбата меѓу Холандија и Москва, соопшти таа група, посветена на заштита на животната средина. Со спогодбата треба да се стави крај на повеќегодишниот правен спор откако руските власти го запленија бродот „Артик санрајз” на Гринпис, кој пловеше под холандско знаме и