притисни ентер »

Германска компанија презентираше електрично летачко такси (ВИДЕО)

Германска компанија презентираше електрично летачко такси (ВИДЕО)

Германската „стартап“ компанија „Лилиум“, со седиште во Минхен, го претстави прототипот на летачко такси со пет седишта – проект кој планира да го реализира функционално до 2025 година. „Лилиум Џет“ на почетокот на месецов го направи својот прв лет, а дел е од летачката такси служба за која велат дека ќе биде целосно оперативна во големите градови

Летачкото такси Lilium може да ве собере од работа за 70 долари (ВИДЕО)

Летачкото такси Lilium може да ве собере од работа за 70 долари (ВИДЕО)

Неколку стартапи веќе работат во областа на летачките такси, но меѓу нив се истакнува Lilium, благодарение на уникатниот дизајн, кој наликува на авион и сериозниот човечки ресурс, привлечен од компании како Audi и Airbus. Lilium го претстави својот нов прототип и може да се пофали дека веќе го поминал својот прв успешен тест. Видеото покажува како

Германска компанија презентираше електрично летачко такси (ВИДЕО)

Германска компанија презентираше електрично летачко такси (ВИДЕО)

Германската „стартап“ компанија „Лилиум“, со седиште во Минхен, го претстави прототипот на летачко такси со пет седишта – проект кој планира да го реализира функционално до 2025 година. „Лилиум Џет“ на почетокот на месецов го направи својот прв лет, а дел е од летачката такси служба за која велат дека ќе биде целосно оперативна во големите градови

Германски стартап планира лансирање на летечко такси до 2025 (ВИДЕО)

Германски стартап планира лансирање на летечко такси до 2025 (ВИДЕО)

Лилиум Џет , каде на почетокот на месецов го направија својот прв лет , дел е од летачката такси служба за која велат дека ќе биде целосно оперативна во големите градови низ светот до 2025 година. Летачкото електрично такси може да мине 300 километри за само 60 минути и тоа со едно полнење. Корисниците ќе може да нарачаат превоз со помош на апликација