притисни ентер »

Apple го награди тинејџерот кој го откри безбедносниот пропуст на FaceTime

Apple го награди тинејџерот кој го откри безбедносниот пропуст на FaceTime

Американскиот тинејџер кој го откри безбедносниот пропуст во апликацијата за видеоповици FaceTime на Apple, доби награда од компанијата. Apple не откри колкав износ добил 14-годишниот Грант Томпсон, но се смета дека се работи за сума што ќе му помогне во образованието. Тинејџерот го откри багот што овозможуваше привремено прислушување на примачите

Тим Кук повикан да сведочи за скандалот со FaceTime

Тим Кук повикан да сведочи за скандалот со FaceTime

Главниот извршен директор на Apple Тим Кук е повикан од Конгресот на САД да сведочи пред Комитетот за трговија со цел да го објасни поведението на Apple при скандалот со FaceTime апликацијата за iPhone. Грешката била пријавена од 14 годишно момче, но од Apple не реагирале веднаш. Потоа Томпсон објавил и видео во кое ја објаснува грешката со FaceTime

Епл ќе му плати голема сума на тинејџерот кој го откри проблемот со  FaceTime

Епл ќе му плати голема сума на тинејџерот кој го откри проблемот со FaceTime

Епл не ја открива точната сума која ќе му ја даде на 14-годишниот Грант Томпсон, но се верува дека му дале пари доволни за да си го плати  образованието.Тинејџерот пронајде грешка така што  дека накратко можеше да се прислушуваат разговорите  на примателите на групен FaceTime повик. Apple сметаше дека проблемот е толку сериозен што ја оневозможи функцијата

Apple ќе го награди момчето кое го откри прислушкувањето преку FaceTime

Apple ќе го награди момчето кое го откри прислушкувањето преку FaceTime

Младиот Грант Томпсон ќе добие непознат износ како надомест за неговото откритие, а од Apple ќе вложат и во неговото образование. Apple конечно ја објави на „поправката“ на безбедносниот пропуст во апликацијата FaceTime која што овозможуваше прислушкување на другите сопственици на iPhone. Но, вистинскиот херој на оваа приказна е 14-годишното момче

Apple ќе го награди момчето кое откри како да се прислушкува преку FaceTime

Apple ќе го награди момчето кое откри како да се прислушкува преку FaceTime

Младиот Грант Томсон ќе добие, за јавноста непознат износ како надомест за неговото откритие, а од Apple ќе вложат и во неговото образование. Apple конечно ја објави на „поправката“ на безбедносниот пропуст во апликацијата FaceTime која што овозможуваше прислушкување на другите сопственици на iPhone. Но, вистинскиот херој на оваа приказна е 14-годишното