притисни ентер »

Чекор поблиску до глобален интернет: Amazon ќе лансира илјадници сателити во вселената

Чекор поблиску до глобален интернет: Amazon ќе лансира илјадници сателити во вселената

Изгледа дека разводот воопшто на Џеф Безос воопшто не влијаеше на плановите и намерите на неговата компанија Amazon, па тој и понатаму остана одлучен да го спроведе планот за креирање на глобална интернет мрежа.. Откако Елон Маск најави сличен проект неодамна, Amazon го следи во чекор и веќе побара дозвола од Федералната комисија за комуникација (FCC)

Amazon планира да лансира илјадници интернет сателити

Amazon планира да лансира илјадници интернет сателити

Изгледа дека разводот воопшто на Џеф Безос воопшто не влијаеше на плановите и намерите на неговата компанија Amazon, па тој и понатаму остана одлучен да го спроведе планот за креирање на глобална интернет мрежа. Откако Елон Маск најави сличен проект неодамна, Amazon го следи во чекор и веќе побара дозвола од Федералната комисија за комуникација (FCC)

Amazon планира да лансира илјадници интернет сателити

Amazon планира да лансира илјадници интернет сателити

Изгледа дека разводот воопшто на Џеф Безос воопшто не влијаеше на плановите и намерите на неговата компанија Amazon, па тој и понатаму остана одлучен да го спроведе планот за креирање на глобална интернет мрежа. Откако Елон Маск најави сличен проект неодамна, Amazon го следи во чекор и веќе побара дозвола од Федералната комисија за комуникација (FCC)

Amazon ќе креира “глобален“ Интернет!

Amazon ќе креира “глобален“ Интернет!

Amazon побара дозвола од Федералната комисија за комуникација (FCC) на САД  да лансира 3.236 сателити во орбитата како дел од проектот наречен Project Kuiper. Како што велат најавите, целта на овој проект е да обезбеди интернет во „подзаборавените“ краеви од светот. Плановите на Amazon за Project Kuiper беа најавени уште во април, но тогаш претставниците

Амазон сака да лансира 3.200 бродбенд сателити

Амазон сака да лансира 3.200 бродбенд сателити

Амазон се фаќа за небесното оро и им се придружува на SpaceX и OneWeb со барање за поставување неколку илјади сателити за брз интернет. Велат дека ќе можат да понудат услуга веќе кога првите 500 сателити ќе бидат на своите позиции. Од американската федерална комисија за комуникации, Амазон побара дозвола за лансирање во орбитата на точно 3.236 сателити