притисни ентер »

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност

Иницијатива: Усогласување на статутот на ФФМ со законот за Спорт

Иницијатива: Усогласување на статутот на ФФМ со законот за Спорт

Иницијативниот одбор за спас на фудбалот бара усогласување на статутот на ФФМ со законот на спорт. Ова е заклучокот од денешната пресконференција на која иницијативниот одбор го преставуваа: поранешните фубкциониери во ФФМ, Миле Спиркоски и Игор Климпер, поранешниот репрезентативац Бобан Грнчаров и поранешниот фудбалски судија Љубомир Крстевски. Инцијативниот

Клубовите се кренаа против ФФМ – 15 екипи побараа статутарни промени!

Клубовите се кренаа против ФФМ – 15 екипи побараа статутарни промени!

Една половина од прволигашките и второлигашките клубови во Македонија се кренаа против Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) со иницијатива да се смени актуелниот статут на најмоќната организација, со цел клубовите да добијат поголеми права и да имаат членови во Собранието на ФФМ. Клубовите се кренаа против ФФМ поради игнорнтскиот однос од куќата

„Бараме статутарни промени и ново Собрание, фудбалот мора да го водат фудбалски ликови“

„Бараме статутарни промени и ново Собрание, фудбалот мора да го водат фудбалски ликови“

Иницијативен одбор составен од клубови од Првата и Втората македонска фудбалска лига, поранешни фудбалски репрезентативци, судии и тренери, одржа прес-конференција на која побара Законот за спорт да се почитува и Собранието на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) на кое за претседател беше избран Муамед Сејдини да се прогласи за нелегитимно.

(ВИДЕО) Сејдини: Отворени сме за соработка за доброто на фудбалот кај нас

(ВИДЕО) Сејдини: Отворени сме за соработка за доброто на фудбалот кај нас

Во најновото издание на Спорт 1 на 1ТВ, новиот претседател на ФФМ, Мухамед Сејдини потврди дека е отворен за соработка со цел, подобрување на фудбалот кај нас. „Засега нема барање од Агенцијата за млади и спорт за координативен состанок“, вели Сејдини. За проблемите со кои се соочува најбогатата спортска федеција во земјава, за плановите и соработката