притисни ентер »

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Јункер: Амнестијата за некои кривични дела е чекор назад за Романија

Усвојувањето на закон за декриминализација на некои појави на корупција и аменстија за некои кривични дела би претставувало чекор назад за Романија во почитувањето на владеењето на правото, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер. На заедничка прес-конфернција со романскиот претседател Клаус Јоханис, Јункер нагласи дека

Јункер: нема компромис во борбата против корупцијата

Јункер: нема компромис во борбата против корупцијата

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер изјави во Букурешт дека не постои компромис во борбата против корупцијата. „Европската унија правеше компромиси, но кога станува збор за човековите права, правната држава и борбата против корупцијата не може да има компромиси“, рече тој во говорот со кој е одбележано романското преземање на претседавањето

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Соочени со критики дека Владата на Романија не е подготвена за преземање на ротирачкото претседавање со Европската Унија, романски официјални претставници денеска истакнаа дека се „добро подготвени“ и дека внатрешните политички поделби во земјата се дел од предизборната состојба. Државниот секретар за европски прашања Џорџе Чамба изјави дека романската

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Соочени со критики дека Владата на Романија не е подготвена за преземање на ротирачкото претседавање со Европската Унија, романски официјални претставници денеска истакнаа дека се „добро подготвени“ и дека внатрешните политички поделби во земјата се дел од предизборната состојба. Државниот секретар за европски прашања Џорџе Чамба изјави дека романската

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Соочени со критики дека Владата на Романија не е подготвена за преземање на ротирачкото претседавање со Европската Унија, романски официјални претставници денеска истакнаа дека се „добро подготвени“ и дека внатрешните политички поделби во земјата се дел од предизборната состојба. Државниот секретар за европски прашања Џорџе Чамба изјави дека романската

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Соочени со критики дека Владата на Романија не е подготвена за преземање на ротирачкото претседавање со Европската Унија, романски официјални претставници денеска истакнаа дека се „добро подготвени“ и дека внатрешните политички поделби во земјата се дел од предизборната состојба. Државниот секретар за европски прашања Џорџе Чамба изјави дека романската

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Романија ги отфрла критиките и тврди дека е подготвена да претседава со ЕУ

Соочени со критики дека Владата на Романија не е подготвена за преземање на ротирачкото претседавање со Европската Унија, романски официјални претставници денеска истакнаа дека се „добро подготвени” и дека внатрешните политички поделби во земјата се дел од предизборната состојба. Државниот секретар за европски прашања Џорџе Чамба изјави дека романската

Романија има намера да ги амнестира политичарите осудени за корупција

Романија има намера да ги амнестира политичарите осудени за корупција

Романија е блиску до одлуката да ги амнестира политичарите кои биле осудени за корупција – потег што би можел да ги обнови протестите против декриминализацијата на делата за корупција. Ова не е првпат социјалдемократите од романската владејачка партија (ПСД) да се обиде да декриминализира некои дела на корупција, вклучувајќи ја и злоупотребата на службената