Панорама Seat Tarraco: Спортски џин со шпански темперамент

Сè поголемата популарност на SUV возилата доведе до тоа и Seat, кој пред неколку години немаше ваков модел, да ги „пополнува“ своите редови со третиот и најголем SUV во својата понуда - Tarraco Името Tarraco е добиено по јавниот конкурс на Seat во кој главен критериум беше името на новиот модел да биде поврзано со географска област или град во Шпанија