притисни ентер »

Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола?

Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола?

Embedded video for Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола? One stop shop на границата со Албанија. Прмеиерите Заев и Рама денеска потпишаа договор со кој меѓу двете граници ќе има само еден пункт за проверка на документите, наместо два како досега. Целта според домаќинот Рама е да се олесни трговијата, но и патувањето

Потпишан договор за воспоставување на заеднички гранични и царински контроли меѓу Македонија и Албанија

Потпишан договор за воспоставување на заеднички гранични и царински контроли меѓу Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна Македонија

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Северна Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Заедничката декларација со која лидерите на земјите од Западен Балкан требаше да застанат зад заклучоците кои ги договорија на самитот во Тирана, остана неусвоена, откако косовскиот премиер Албин Курти во последен момент побарал на документот да пишува „Република Косово“, јави агенцијата Танјуг. Заедничката изјава беше усогласувана со денови, но учесниците

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна

САМИТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ТИРАНА: Потпишан договор меѓу Заев и Рама за една контрола на границите

САМИТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ТИРАНА: Потпишан договор меѓу Заев и Рама за една контрола на границите

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според  Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Македонија и Албанија,

Брегу: Одалеченоста помеѓу визијата и планот за заеднички регионален пазар бара порешително дејствување

Брегу: Одалеченоста помеѓу визијата и планот за заеднички регионален пазар бара порешително дејствување

„Поддршката за интеграција во Европската унија продолжува да расте во Западен Балкан, а оваа година е поддржана од 62 отсто од граѓаните во споредба со минатогодишните 59 проценти. Поддршката на нашите граѓани и стопанските субјекти за регионална соработка е уште поголема: 77 проценти од граѓаните сметаат дека регионалната соработка може да придонесе

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Заедничката декларација со која лидерите на земјите од Западен Балкан требаше да застанат зад заклучоците кои ги договорија на самитот во Тирана, остана неусвоена, откако косовскиот премиер Албин Курти во последен момент побарал на документот да пишува „Република Косово“, јави агенцијата Танјуг. Заедничката изјава беше усогласувана со денови, но учесниците

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Северна Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли: На патот кон ЕУ остваруваме европски вредности за граѓаните од двете земји

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли: На патот кон ЕУ остваруваме европски вредности за граѓаните од двете земји

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

(Видео) Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С. Македонија и Албанија

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С. Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Северна Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Албанија и Македонија. Во изјавата за медиумите премиерот Заев истакна дека Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Македонија и Албанија кои како добри пријатели и соседи

Премиерите од Западен Балкан на средба со Вархеји во Тирана

Премиерите од Западен Балкан на средба со Вархеји во Тирана

Вархеји со желба за почеток за преговори во јуни со Албанија и Македонија, но инсистира и на резултати. Еврокомесарот за проширување на Европската Унија, на десетина дена пред одлучувачкиот ЕУ состанок на 22 јуни од Тирана од Самитот на земјите од Западен Балкан на регионалните лидери им порача на лидерите од земјите дека јуни е критичен,  но и тие

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Македонија