притисни ентер »

Анѓушев: Не може да се преживее со минималната плата

Анѓушев: Не може да се преживее со минималната плата

Анѓушев: Не може да се преживее со минималната плата Вице премиерот Кочо Анѓушев вечерва гостуваше во емисијата Тренд Анализа на ТВ 24 каде истакна дека со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтернатива. Тој кажа дека не треба да се има илузија дека може да се преживее со минималната плата. Инаку, владата се фалеше дека со зголемување на

Анѓушев: Со минималната плата се штитат само луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат само луѓето што немаат алтерантива

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

Анѓушев: Никој нема илузија дека со 14.500 плата може да се преживее

Анѓушев: Никој нема илузија дека со 14.500 плата може да се преживее

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

Анѓушев: Никој нема илузија дека со минималната плата може да се преживее

Анѓушев: Никој нема илузија дека со минималната плата може да се преживее

Кој е тој што ќе може да ги задржи вработените со 14.500 денари?, запраша Анѓушев. Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

АНЃУШЕВ „ПOПЛУKA“ ПО ПОЛИТИКИТЕ НА ЗАЕВ: Не може да се пpeживее со минималната плата

АНЃУШЕВ „ПOПЛУKA“ ПО ПОЛИТИКИТЕ НА ЗАЕВ: Не може да се пpeживее со минималната плата

Вице премиерот Кочо Анѓушев вечерва гостуваше во емисијата Тренд Анализа на ТВ 24 каде истакна дека со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтернатива. Тој кажа дека не треба да се има илузија дека може да се преживее со минималната плата. Инаку, владата се фалеше дека со зголемување на минималната плата ги враќа парите кај граѓаните и дека

Анѓушев: Целта на зголемување на минималната плата е да се заштитат оние кои немаат алтернатива

Анѓушев: Целта на зголемување на минималната плата е да се заштитат оние кои немаат алтернатива

Вицепремиерот на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев на денешната дебата на ТВ24 изјави дека целта на мерката која стартуваше од денеска, пораст наминималната плата од 14.500 денари не е да се заштитат сите вработени, туку оние кои немаат алтернатива, постари лица кои не можат да најдат друга работа. -Реалноста