притисни ентер »

Казни за четворица скопјани кои без дозвола се шетале за време на полициски час

Казни за четворица скопјани кои без дозвола се шетале за време на полициски час

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Три лица го прекршиле полицискиот час во Скопје

Три лица го прекршиле полицискиот час во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

-Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Македонија се движеле на различни локации без да поседуваат дозвола за тоа, соопштија од Обвинителство. Надлежниот јавен обвинител на Основниот кривичен суд Скопје му предложи за секого од обвинетите да изрече парични

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози за издавање казнени налози против 24 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до Основниот суд Крушево поднесе

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле спротивно на Одлуката

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Поднесени три казнени налози од ОЈО Скопје

Скопје, 22 мај 2020 () – Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно четири лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Скопје. -Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката

Четири лица во Скопје обвинети за непочитување на полицискиот час

Четири лица во Скопје обвинети за непочитување на полицискиот час

Основното  јавно обвинителство Скопје денеска поднесе три предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно 4 лица, осомничени за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно спротивно на Одлуката за забрана и посебен

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации во градот, со што постапиле

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози за издавање казнени налози против 24 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до Основниот суд Крушево поднесе

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Тетовското обвинителство поведе постапка против 17 лица

Скопје, 22 мај 2020 () – Основното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози против 17 лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите го прекршиле полицискиот час и за време на забраната се движеле на различни локации

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Скопје, 22 мај 2020 () – Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози  за издавање казнени налози против 24 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Парични казни за непочитување на полицискиот час во Прилеп и Крушево

Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози за издавање kaзнени налози против 24 лица за kpивично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Kpивичниот законик. Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до Основниот суд Крушево поднесе

Казни за 24 прилепчани, 17 тетовци и крушевчанец за прекршување на полицискиот час

Казни за 24 прилепчани, 17 тетовци и крушевчанец за прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Прилеп денеска до Основниот суд Прилеп поднесе предлози  за издавање казнени налози против 24 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинителството поведе постапка и против едно лице од Крушево, па до Основниот суд Крушево поднесе

3000 евра казна за стружанец кој не ја почитувал домашната изолација

3000 евра казна за стружанец кој не ја почитувал домашната изолација

Основното јавно обвинителство Струга поднесе предлози за издавање казнени налози за пет лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, соопштија од ОЈО Струга. „ Еден од нив во Република Македонија пристигнал од Република Австрија, по што согласно донесените