притисни ентер »

Пепелта е многу корисна: Доколку се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

Пепелта е многу корисна: Доколку се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

| декември 1, 2019 Пепелта од огревното дрво е многу корисна работа, која може да се употребува на разни начини. Земјоделците сигурно знаат дека пепелта може да биде одличен додаток на земјата, па често ја користат за прихранување на почвата, како и заради зголемувањето на нејзината киселост. Особено е погодна за растенија кои бараат повеќе калциум