притисни ентер »

Скопско лето: Унгарски „Св. Ефраим“ вечерва во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Скопско лето: Унгарски „Св. Ефраим“ вечерва во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим” ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица”

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим” ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица”

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим” од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица” во рамки на „Скопско лето”. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист”, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Концерт на етноџез-група од Швајцарија и машки хор од Унгарија

Концерт на етноџез-група од Швајцарија и машки хор од Унгарија

Концерт на „Томе Илиев Секстет“, етноџез-група од Швајцарија, ќе се одржи вечерва, во 21.30 часот, во „Куршумли-ан“, во рамките на „Скопско лето“. Во групата се: Томе Илиев – кларинет, бас-кларинет, композитор, Флоријан Вајс – тромбон, Франсис Лана – пијано, Валентин Баумгартнер – гитара, Горан Гешовски – бас и Адријан Бекли – тапани. Со над 120 концерти

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

На „Скопско лето“ вечер од 21.30 часот во Куршумли ан концерт ќе одржи етно-џез групата од Швајцарија Томе Илиев секстет, а утревечер од 20.30 часот во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ ќе настапи машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија. Во составот на секстетот на кларинетистот и композитор Томе Илиев се и Флоријан Вајс – тромбон, Франсис

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

На „Скопско лето“ вечер од 21.30 часот во Куршумли ан концерт ќе одржи  етно-џез групата од Швајцарија Томе Илиев секстет, а утревечер од 20.30 часот во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ ќе настапи машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија. Во составот на секстетот на кларинетистот и композитор Томе Илиев се и Флоријан Вајс – тромбон, Франсис

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

Томе Илиев секстет и унгарскиот машки хор „Св. Ефраим“ викендов на „Скопско лето“

На „Скопско лето“ вечер од 21.30 часот во Куршумли ан концерт ќе одржи  етно-џез групата од Швајцарија Томе Илиев секстет, а утревечер од 20.30 часот во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ ќе настапи машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија. Во составот на секстетот на кларинетистот и композитор Томе Илиев се и Флоријан Вајс – тромбон, Франсис