притисни ентер »

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на Општина Сарај,Блерим Беџети , дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Кошмарот на Заев продолжува, Мицкоски со ова РЕШИЛ ДА ГО ДОВРШИ

Кошмарот на Заев продолжува, Мицкоски со ова РЕШИЛ ДА ГО ДОВРШИ

Еден од најголемите скандали кои му се сличи на Заев е секако денешната изјава на градоначалникот на Сарај дека кај него ургирал за гласање во Судскиот совет, каде ДУИ има свои избраници, за да се разреши - претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски. Ова е најдиректен доказ даден од место на функционер на ДУИ за тоа како Заев го злоупотребува

Кошмарот на Заев продолжува, Мицкоски со ова РЕШИЛ ДА ГО ДОВРШИ

Кошмарот на Заев продолжува, Мицкоски со ова РЕШИЛ ДА ГО ДОВРШИ

Еден од најголемите скандали кои му се сличи на Заев е секако денешната изјава на градоначалникот на Сарај дека кај него ургирал за гласање во Судскиот совет, каде ДУИ има свои избраници, за да се разреши - претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски. Ова е најдиректен доказ даден од место на функционер на ДУИ за тоа како Заев го злоупотребува

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

Премиерот Зоран Заев вели дека со градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети зборувал за шпекулациите во јавноста оти некој го штити претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во Судскиот совет и му укажал дека такво однесување не е умесно ако е вистина, во одговорот на обвинувањата на Беџети дека Заев му вршел притисок да влијае на членови

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на Општина Сарај,Блерим Беџети , дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на Општина Сарај,Блерим Беџети , дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев до Беџети: Градоначалник не треба да брани дивоградби

Заев до Беџети: Градоначалник не треба да брани дивоградби

Премиерот Зоран Заев одговори на нападите од градоначалникот на Сарај дека вршел притисок врз него преку антикорупциската комисија, поради тоа што Беџети одбил да влијае во судскиот совет за смена на претседател на суд, и тврдeњата дека добивал повици како од Заев така и од Шилегов за да урне една од дивоградбите на Матка, а со другите да продолжи

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и посебно проблеми кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне Владата,  а со градоначалникот на Сарај Блерим Беџети зборував и по повод шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет. Ме интересираше дали има вистина во тоа и му укажав

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон Јас разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне владата, реагираше денеска на социјалните мрежи, Премиерот Зоран Заев, по обвинувањата на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети. Заев тврди дека од Беџети барал

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев: Со Беџети зборував за шпекулациите дека некој го штити Јово Вангеловски

По изјавата на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, дека премиерот Зоран Заев му се јавил и побарал од него да влијае врз членовите на Судскиот совет за менување судија, се огласи и премиерот. Тој на својот Фејсбук напиша дека разговарал со Беџети за многу работи, меѓу кои и за шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски

Заев одговори на обвинувањата на Беџети

Заев одговори на обвинувањата на Беџети

Премиерот Зоран Заев преку фејсбук реагираше на коментарот на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, според кој Заев му вршел притисок за да влијае врз одредени членови на Судскиот совет за смена на еден претседател на суд. „Со Беџети зборував по повод шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет. Ме интересираше

Заев признава: Со Беџети разговарав за судски одлуки и за однесувањето на членовите на судскиот совет избрани од парламентот

Заев признава: Со Беџети разговарав за судски одлуки и за однесувањето на членовите на судскиот совет избрани од парламентот

Заев признава: Со Беџети разговарав за судски одлуки и за однесувањето на членовите на судскиот совет избрани од парламентот Во својот најнов Фејсбук статус Зоран Заев призна дека разговарал со градоначалникот на Сарај Блерим Беџети за судски одлуки и за однесувањето на членовите на судскиот совет избрани од парламентот. Јас разговарам со сите градоначалници

Шилегов: Тврдењето на Беџети е делумно точно

Шилегов: Тврдењето на Беџети е делумно точно

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, откако беше прозван од неговиот колега, градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети, дека врз него се вршело притисок за да се урне само една од трите платформи на Матка, со цел да се замачкаат очите на јавноста, изјави дека тврдењето на Беџети е делумно точно. - Јас побарав да се сруши платформата

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

На Беџети му кажав дека не е умесно некој да го штити Вангеловски во Судскиот совет, одговори Заев на обвинувањата дека му вршел притисок на градоначалникот на Сарај

Премиерот Зоран Заев вели дека со градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети зборувал за шпекулациите во јавноста дека некој го штити претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во Судскиот совет и му укажал дека такво однесување не е умесно ако е вистина, во одговорот на обвинувањата на Беџети дека Заев му вршел притисок да влијае на членови

Заев за Беџети : Не е објективно за работата на ДКСК да судат тие против кои има предмети

Заев за Беџети : Не е објективно за работата на ДКСК да судат тие против кои има предмети

,,Со градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети разговарав за проблемот за експанзија на дивоградби на Матка. Барав да се постапува по закон и низ институциите на системот. Тоа го бараат и граѓаните и тоа ќе го обезбедиме затоа што тоа е работа на јавните институции. Работа на градоначалникот е да работи во интерес на граѓаните, а не да брани

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Заев: Од Беџети барав да се постапува по закон

Разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и посебно проблеми кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне Владата,  а со градоначалникот на Сарај Блерим Беџети зборував и по повод шпекулациите во јавноста дека некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет. Ме интересираше дали има вистина во тоа и му укажав

Заев: На Беџети му реков дека правна држава ќе има само без притисок за одлуките на судиите

Заев: На Беџети му реков дека правна држава ќе има само без притисок за одлуките на судиите

Јас разговарам со сите градоначалници кога се работи за проблеми на општините и посебно проблеми кои ги загрижуваат граѓаните, а за кои може да помогне владата, реагира премиерот Зоран Заев на изјавата на градоначалникот на Сарај, Блерим Беџети дека му вршел притисок да влијае на одредени членови на Судскиот совет за смена на еден претседател на суд

Заев: Работа на градоначалникот е да работи за граѓаните, а не да брани дивоградби

Заев: Работа на градоначалникот е да работи за граѓаните, а не да брани дивоградби

Премиерот Зоран Заев на Фејсбук објаснува дека со градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети разговарал за проблемот за експанзија на дивоградби на Матка. Барал да се постапува по закон и низ институциите на системот. Вели дека тоа го бараат и граѓаните и тоа ќе го обезбедат затоа што тоа е работа на јавните институции. „Работа на градоначалникот

Заев: Беџети го прашував за тоа дали некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет

Заев: Беџети го прашував за тоа дали некој го штити Јово Вангеловски во Судскиот совет

Со градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети, објаснува Заев, разговарав за проблемот за експанзија на дивоградби на Матка. Премиерот Заев се огласи својот профил на Фејсбук, откако денеска градоначалникот на Сарај, Блерим Беџети изјави дека Државната комисија за спречување корупција покренала постапка против него, затоа што го одбил барањето