притисни ентер »

Премиера на „ Отело“ во  МНТ

Премиера на „ Отело“ во МНТ

Премиера на „ Отело“ во МНТ Потребата да се препознаат знаците на насилство за да се спречи тоа на време, е пораката од Шекспировата трагедија „ Отело“, која вечерва ќе биде премиерно изведена во МНТ, по премиерата во Босанскиот народен театар од Зеница, на 16 ноемри. Режијата ја потпишува Нина Николиќ, која минатата година во театарот во Зеница,

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечер од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Премиера на копродукциската претстава „Отело“ во МНТ

Премиера на копродукциската претстава „Отело“ во МНТ

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечер од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечер од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечер од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Босанско-македонската „Отело“ на Нина Николиќ вечерва премиерно во МНТ

Босанско-македонската „Отело“ на Нина Николиќ вечерва премиерно во МНТ

По премиерата во Босна и Херцеговина пред 20-ина дена, претставата „Отело“ од Шекспир на македонската режисерка Нина Николиќ вечерва во 20 часот ќе  има скопска премиера во Македонскиот народен театар (МНТ). „Отело“ е копродукција на Босанско народно позориште од Зеница, „Перипетија продукција“ и МНТ. Во претставата играат актери од БиХ и од Македонија

Вечерва македонска премиера на претставата „Отело“

Вечерва македонска премиера на претставата „Отело“

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечерва од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

Македонска премиера на копродукциската претстава „Отело“

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело“ од Шекспир во режија на Нина Николиќ, која е копродукција меѓу театарот од Зеница и Македонскиот народен театар, вечер од 20 часот ќе има и македонска премиера во МНТ. Во проектот, во кој е вклучена и продукцијата „Перипетија“, играат актери од двете земји: Енес

Вечерва во МНТ скопска премиера на „Отело“

Вечерва во МНТ скопска премиера на „Отело“

По првата премиера која се одржа на 16. ноември на сцената во Босанското народно позориште во Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар денеска,на 4 декември, со почеток во 20. часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Нина Николиќ. Овој меѓународен проект е копродукција помеѓу Македонскиот

Мојата генерација има задача да ги поврзува луѓето, вели актерката Дарја Ризова пред премиерата на „Отело“

Мојата генерација има задача да ги поврзува луѓето, вели актерката Дарја Ризова пред премиерата на „Отело“

Шекспировата драма „Отело“, во режија на Нина Николиќ, премиерно ќе се изведе в среда од 20 часот во Македонскиот народен театар, како копродукција на Босанско народно позориште од Зеница, „Перипетија продукција“ и МНТ. Претставата пред 20-ина дена ја имаше босанската премиера во Зеница. Во претставата играат актери од БиХ и од Македонија и тие репликите

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Нина Николиќ. Овој меѓународен проект е копродукција помеѓу Македонскиот народен театар,

(ВИДЕО) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

(ВИДЕО) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Нина Николиќ. Овој меѓународен проект е копродукција помеѓу Македонскиот народен театар,

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на  „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Нина Николиќ. Овој меѓународен проект е копродукција помеѓу Македонскиот народен театар,

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат фатални за жената

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Нина Николиќ. Овој меѓународен проект е копродукција помеѓу Македонскиот народен театар,

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар. Во оваа постановка на Шекспировата драма карактеристично е радикалното интервинирање во јазикот и стилот. Целта

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар. Во оваа постановка на Шекспировата драма карактеристично е радикалното интервинирање во јазикот и стилот. Целта

Мојата генерација има задача да ги поврзува луѓето, вели актерката Дарја Ризова пред премиерата на „Отело“

Мојата генерација има задача да ги поврзува луѓето, вели актерката Дарја Ризова пред премиерата на „Отело“

Шекспировата драма „Отело“, во режија на Нина Николиќ, премиерно ќе се изведе в среда од 20 часот во Македонскиот народен театар, како копродукција на Босанско народно позориште од Зеница, „Перипетија продукција“ и МНТ. Претставата пред 20-ина дена ја имаше босанската премиера во Зеница. Во претставата играат актери од БиХ и од Македонија и тие репликите

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар. Во оваа постановка на Шекспировата драма карактеристично е радикалното интервинирање во јазикот и стилот. Целта

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар. Во оваа постановка на Шекспировата драма карактеристично е радикалното интервинирање во јазикот и стилот. Целта