притисни ентер »

Дали со 5G технологијата ќе ни биде подобро за живеење

Дали со 5G технологијата ќе ни биде подобро за живеење

5G технологијата значи дека хирургот може да оперира пациент на друг континент, што значително може да го подобри и да го олесни здравството, а за бизнис секторот и да не зборуваме. Проблемот е тоа што демонстрантите против 5G тврдат дека новата технологија ќе зрачи многу повеќе, со што ќе станеме поранливи и ќе имаме повеќе заболени луѓе. 5G мрежата

5Г ТЕХНОЛОГИЈА: Штетна по здравјето на луѓето или нуди подобри услови за живот?

5Г ТЕХНОЛОГИЈА: Штетна по здравјето на луѓето или нуди подобри услови за живот?

Еден пациент може да биде во операциска сала во Скопје, а хирургот операцијата да ја врши од друга држава. 5Г технологија, штети на здравјето на луѓето или ќе го подобри животот на луѓето? Додека Македонија се уште нема одлучено кој ќе биде првиот град во кој ќе биде инсталирана оваа технологија, Хрватска веќе одлучи дека првиот град со 5Г технологија