притисни ентер »

Апликација која присуството на коронавирусот го детектира преку анализа на гласот

Апликација која присуството на коронавирусот го детектира преку анализа на гласот

Тим на експерти од универзитетот Карнеги Мелон ја претставија раната верзија на апликацијата COVID Voice Detector, за која се тврди дека може да ги препознае оние кои имаат COVID-19, а само преку анализа на гласот. Целта е да се создаде достапен начин за препознавање на болеста, а ќе биде доволно корисниците да изговорат нешто во микрофонот на телефонот,

Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот

Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот

ФУТУРАМА , Топ Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот Никола Бурагев 6 минути 2 2 Тим на експерти од универзитетот Карнеги Мелон претстави рана верзија на апликацијата COVID Voice Detector , за која се тврди дека може да ги препознае оние кои имаат COVID-19, а само преку анализа на гласот. Целта е да се создаде достапен

Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот

Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот

Тим на експерти од универзитетот Карнеги Мелон претстави рана верзија на апликацијата COVID Voice Detector, за која се тврди дека може да ги препознае оние кои имаат COVID-19, а само преку… Текстот Апликација детектира присуство на коронавирус преку анализа на гласот е превземен од USB.mk . The post Апликација детектира присуство на коронавирус преку

Одлични вести од САД: Апликација што ќе го открие присуството на вирусот преку вашиот глас

Одлични вести од САД: Апликација што ќе го открие присуството на вирусот преку вашиот глас

Тим експерти од универзитетот Карнеги Мелон ја претставија раната верзија на апликацијата „COVID Voice Detector“, за која се тврди дека можат да ги идентификуваат оние кои имаат коронавирус само преку анализа на гласот. Целта е да се создаде достапен начин за идентификување на болеста и ќе биде доволно корисниците да кажат нешто во микрофонот на телефонот