притисни ентер »

Поради оваа фотографија му бил укинат азилот на Асанж: Претседателот на Еквадор фатен во непријатна ситуација

Поради оваа фотографија му бил укинат азилот на Асанж: Претседателот на Еквадор фатен во непријатна ситуација

Расправијата околу порцијата јастог во кревет го чинела Џулијан Асанж азил во амбасадата на Еквадор во Лондон, каде минал седум години избегнувајќи екстрадиција во Шведска. Како што пренесуваат многубројни западни медиуми, азилот на Асанж му го укинал претседателот на Еквадор, Ленин Морено, откако во јавноста се појавиле повеќе од 200 негови приватни

Поради оваа фотографија укинат азилот на Асанж? (ФОТО)

Поради оваа фотографија укинат азилот на Асанж? (ФОТО)

Азилот на Асанж бил укинат од страна на претседателот на Еквадор, Ленин Морено, по излегување во јавноста повеќе од 200 приватни пораки и фотографии на Морено, според западни медиуми. На фотографиите тој заедно со сопругата ужива во луксузен одмор во Европа и консумира јастог во хотелски кревет. Овие фотографии предизвикале голем револт кај јавноста

ФОТО: Поради овие фотографии му е укинат азилот на Асанж -  фатен во непријатна ситуација

ФОТО: Поради овие фотографии му е укинат азилот на Асанж - фатен во непријатна ситуација

Кавгата околу порција јастог во кревет го чинела Џулијан Асанж азил во амбасадата во Еквадор во Лондон, каде помина 7 години избегнувајќи префрлање во Шведска. Како што пренесуваат многубројни западни медиуми, азилот на Асанж му го укинал претседателот на Еквадор Лењин Морено, откако во јавноста се појавиле над 200 негови приватни пораку и фотографии

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

ПОРАДИ ОВАА СЛИКА МУ Е УКИНАТ АЗИЛОТ НА АСАНЖ: Претседателот на Еквадор фатен во незгодна ситуација

ПОРАДИ ОВАА СЛИКА МУ Е УКИНАТ АЗИЛОТ НА АСАНЖ: Претседателот на Еквадор фатен во незгодна ситуација

Поради тоа Морено го обвини и Асанж за шпионирање, односно дека му го хакирал приватниот телефон. Како што пренесуваат многубројни западни медиуми, претседателот на Еквадор Ленин Морено, го укинал азилот на Асанж откако во јавноста се појавија повеќе од 200 негови приватни пораки и фотографии како со сопругата ужива во луксузен одмор во Европа и консумира

Еквадор: Асанж нè шпионираше

Еквадор: Асанж нè шпионираше

Џулиан Асанж повеќепати ги прекршил условите за азил и се обидел амбасадата на Еквадор во Лондон да ја користи како "центар за шпионирање", изјавил Ленин Морено, претседателот на Еквадор. Ленин Морено додаде дека од Британија добил официјална потврда дека темелните права на Асанж ќе бидат испочитувани и дека нема да биде изречен некаде каде ќе го чека

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање, изјави претседателот на Еквадор Ленин Морено за британскиот весник „Гардијан“. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот азил, отворајќи пат

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Лондон, 15 април 2019 (МИА) – „Основачот на WikiLeaks,  Џулијан Асанж, повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање“, изјави претседателот на Еквадор, Ленин Морено за британскиот Guardian. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на „Викиликс“ Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави „Еуроњуз“. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Еквадорскиот претседател го обвини Асанж за шпионажа

Еквадорскиот претседател го обвини Асанж за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање, изјави претседателот на Еквадор Ленин Морено за британскиот весник „Гардијан“. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот азил, отворајќи пат

Асанж ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање?

Асанж ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање?

Основачот на Викиликс, Џулијан Асанж повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање, изјави претседателот на Еквадор, Ленин Морено за британскиот весник „Гардијан“. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот азил, отворајќи

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Претседателот на Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Претседателот на Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години

Асанж ја користел амбасадата на Еквадор како центар за шпионажа

Асанж ја користел амбасадата на Еквадор како центар за шпионажа

Морено ги негираше шпекулациите пред британските медиуми дека тој дејствувал во знак на одмазд. Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција

Еквадорците обвинуваат: Асанж ја користеше амбасадата за шпиунажа

Еквадорците обвинуваат: Асанж ја користеше амбасадата за шпиунажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање, изјави претседателот на Еквадор Ленин Морено за британскиот весник „Гардијан“. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот азил, отворајќи пат

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Морено: Асанж ја користеше еквадорската Амбасада за шпионирање

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж повеќе пати ги прекршувал одредбите од кауцијата и ја користел еквадорската Амбасада за шпионирање, изјави претседателот на Еквадор Ленин Морено за британскиот весник „Гардијан“. Лондонската полиција го „извлече“ Асанж од зградата на Амбасадата во четвртокот откако му беше укинат седумгодишниот азил, отворајќи пат

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Еквадор: Асанж ја користеше амбасадата за шпионажа

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж неколкупати ги прекршил условите за азил и се обидел да ја искористи амбасадата на Еквадор во Лондон како центар за шпионажа, рече претседателот на Еквадор, Ленин Морено, објави Еуроњуз. Во четвртокот лондонската полиција го приведе Асанж од амбасадата откако Еквадор го повлече своето право на азил по седум години