притисни ентер »

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Холандското Биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е толку голема како во другите големи

Пад на економијата на Холандија од досега невидени 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега невидени 8,5 отсто

Холандското Биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е толку голема како во другите големи

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Холандското биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е толку голема како во другите големи

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени” 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени” 8,5 отсто

Холандското Биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е толку голема како во другите големи

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени“ 8,5 отсто

Амстердам, 14 август 2020 () – Холандското Биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени” 8,5 отсто

Пад на економијата на Холандија од досега „невидени” 8,5 отсто

Холандското Биро за статистика соопшти дека економијата претрпела пад од 8,5 проценти во вториот квартал од оваа година, бидејќи пандемијата ја задуши потрошувачката, извозот и инвестициите. Државното биро за статистика денеска соопшти дека, иако контракцијата на економијата во однос на првиот квартал е лоша, таа не е толку голема како во другите големи