притисни ентер »

Зошто Трамп сака да го купи Гренланд

Зошто Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот на САД, Доналд Трамп, сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-ен-ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за првпат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени

Трамп сака да го купи Гренланд

Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите

Трамп сака да го купи Гренланд

Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите

Tрамп со луда идеја, ќе го купува Гренланд од Данска

Tрамп со луда идеја, ќе го купува Гренланд од Данска

Американскиот претседател Доналд Трамп има нова идеја, можеби „најгенијална“ до сега: сака да го купи Гренланд од Данска. Најголемиот остров на планетава е во сопственост на Данска која според Трамп се соочува со финансиски проблеми токму поради трошоците кои ѝ ги создава Гренланд. Според весникот Wall Street Journal, Трамп неколкупати поројавил интерес

Доналд Трамп сака да купи нова недвижнина: Гренланд

Доналд Трамп сака да купи нова недвижнина: Гренланд

Некои од неговите советници го поддржале концептот, велејќи дека тоа е добар економски потег, објави Вол стрит џурнал. Американскиот претседател Доналд Трамп изразил интерес за можноста за купување на Гренланд - автономна територија на Данска во Северна Америка, објави во четвртокот Вол стрит џурнал. „На состаноци, на вечери и во попатни муабети Трамп

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Трамп сака да го купи Гренланд?

Трамп сака да го купи Гренланд?

Претседателот Доналд Трамп и неговите соработници разговарале за можноста да го купат Гренланд за САД од Данска, пренесуваат американските медиуми, додавајќи дека според некои извори дискусијата не била сериозна. Некои советници на Трамп ја поддржале идејата како добар економски чекор, додека други веднаш ја отфрлиле. Гренланд со 56.000 жители е дел

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Трамп разговарал да го купи Гренланд од Данска?

Трамп разговарал да го купи Гренланд од Данска?

Американските медиуми јавуваат дека претседателот Доналд Трамп и неговите соработници разговарале за можноста да го купат Гренланд за САД од Данска иако некои извори во Белата куќа велат дека тоа не била серизна дискусија. Вол стрит џурнал напиша дека некои советници на Трамп ја поддржале идејата како добар економски чекор, додека други фасцинирано

Трамп сака да го купи Гренланд а веќе контактирал со данската влада

Трамп сака да го купи Гренланд а веќе контактирал со данската влада

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

САД – Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Трамп сакал да го купи Гренланд

Трамп сакал да го купи Гренланд

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност”, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја” за купување на најголемиот остров на Земјата

Трамп сака да го купи Гренланд

Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите