притисни ентер »

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Џонсон е фаворит за наследник на Меј

Џонсон е фаворит за наследник на Меј

Според анкетата направена меѓу членовите на владејачката Лабуристичка партија, Џонсон е фаворит за да ја земани Меј на премиерската позиција. Џонсон важи како еден од заговорниците на Брегзит и е прв избор на 39 проценти од членството на партијата , додека на второ место е министерот за Брегзит на Британија, Доминик Раб со 13 проценти. Анкетата ја

Борис Џонсон на местото на Тереза Меј?

Борис Џонсон на местото на Тереза Меј?

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Тереза Меј и лабуристите не постигнаа компромис за Брегзит

Тереза Меј и лабуристите не постигнаа компромис за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Пропадна обидот за компромис меѓу Меј и Лабуристите за Брегзит

Пропадна обидот за компромис меѓу Меј и Лабуристите за Брегзит

Во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата и лабуристите не можеле да постигна консензус околу царините и одржувањето втор референдум за Брегзит. Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов“ изработена за потребите на весникот „Тајмс“. Според резултатите од истражувањето,

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Борис Џонсон фаворит за наследник на Меј на премиерската функција

Поранешниот шеф на британската дипломатија и некогашен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон е главен фаворит за наследник на Тереза Меј за местата лидер на Конзервативната партија и премиер на Велика Британија, покажува анкетата на јавното мислење на агенцијата „ЈуГов” изработена за потребите на весникот „Тајмс”. Според резултатите од истражувањето,

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Тереза Меј Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Пропаднаа преговорите меѓу Меј и лабуристите за Договорот за Брегзит

Разговорите меѓу британската премиерка Тереза Мај и претставниците на опозициската Лабуристичка партија за постигнување компромис околу Договорот за Брегзит завршија без резултат, соопшти денеска претставник на Даунинг Стрит 10. Според него, во преговорите бил постигнат видлив напредок по некои прашања, но тие не резултирале со договор бидејќи Владата

Лабуристите ги прекинаа преговорите со владата за Брегзит

Лабуристите ги прекинаа преговорите со владата за Брегзит

Лабуристите ги прекинаа преговорите со владата за Брегзит Лидерот на британските лабуристи ги прекина преговорите со владата за пронаоѓање начин за одблокирање на Брегзитот. Вчернашната потврда дека премиерката Меј заминува од функцијата во јуни беше последната капка во чашата на Корбин. Поради нестабилноста и слабата позиција на владата, според Корбин,

Пропаднаа разговорите помеѓу Тереза Меј и лабуристите

Пропаднаа разговорите помеѓу Тереза Меј и лабуристите

Разговорите за постигнување на компромис околку брегзит што се водеа помеѓу премиерката Тереза Меј и опозициската Лабуристичка партија завршија без успех, а владата сега размислува за следните чекори, вклучувајќи го и обидот да ги придобие пратениците кои се противат на нејзиниот план, изјави денеска портпаролот на Меј. И покрај видливиот напредок