притисни ентер »

Симовски: На пописот може да излеземе 1,8 или 1,9 милиони

Симовски: На пописот може да излеземе 1,8 или 1,9 милиони

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон попсот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. – Во најголемиот дел од домаќинствата

СИМОВСКИ: Можеби не има 1,8 милиони

СИМОВСКИ: Можеби не има 1,8 милиони

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон попсот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. - Во најголемиот дел од домаќинствата

Симовски откри дека имало хакерски напади врз системот за попишување

Симовски откри дека имало хакерски напади врз системот за попишување

Симовски откри дека имало хакерски напади врз системот за попишување Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа во врска со пописот до денес има попишано повеќе од 600 000 граѓани. Само денеска се попишани над 100 000 граѓани. Смета дека со ваквото темпо пописот ќе заврши во предвиденот рок. – Очекувам до крајот

Хакери во два наврати се обиделе да го пробијат пописот

Хакери во два наврати се обиделе да го пробијат пописот

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа во врска со пописот до денес има попишано повеќе од 600 000 граѓани. Само денеска се попишани над 100 000 граѓани. Смета дека со ваквото темпо пописот ќе заврши во предвиденот рок. - Очекувам до крајот на оваа седмица да имаме забрзување, а од наредната малку да забави

Симовски: Очекувам помал податок од последниот попис од 2002 година

Симовски: Очекувам помал податок од последниот попис од 2002 година

Ниту една политичка партија не вршела притисок врз Државниот завод за статистика околу тоа како да се спроведе пописот, тврди директорот на заводот, Апостол Симовски за Телевизијата 24. – И власта и опозицијата дадоа поддршка на овој процес и тоа е добро. Таа политичка порака да се поддржи овој процес е апсолутно коректна. Она што професионално го

Симовски: Оние кои упорно одбиваат да се попишат ќе сносат санкции

Симовски: Оние кои упорно одбиваат да се попишат ќе сносат санкции

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата „24 Анализа“ потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон попсот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. - Во најголемиот дел од домаќинствата

Xakeрски нaпaди врз системот за попишyвање, Симоновски вели нема пpeдизвикано штетa

Xakeрски нaпaди врз системот за попишyвање, Симоновски вели нема пpeдизвикано штетa

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа во врска со пописот до денес има попишано повеќе од 600 000 граѓани. Само денеска се попишани над 100 000 граѓани. Смета дека со ваквото темпо пописот ќе заврши во предвиденот рок. – Очекувам до крајот на оваа седмица да имаме забрзување, а од наредната малку да забави

Симовски: Имаше два хакерски обиди на самиот процес на попишување, но не предзвикаа штета

Симовски: Имаше два хакерски обиди на самиот процес на попишување, но не предзвикаа штета

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски вечерва информираше дека нивната веб-страница е под постојан напад на хакери. -Меѓутоа таму нема податоци. Веројатно е целта да корисниците не бидат во можност да ги следат нашите информации. Во два случаи имавме обид за хакерски напад на самиот процес на пописот, но и двата се успешно одбиени

Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот

Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот

Embedded video for Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот На 10 дена од стартот на пописот, бројката на попишани граѓани надмина половина милион. Директорот на државниот завод за статистика уверува дека статистичката операција на терен се спроведува без застои и проблеми, доказ за тоа се вчерашните 93 илјади попишани

Попишани над половина милион граѓани, мала е бројката на оние коишто одбиле

Попишани над половина милион граѓани, мала е бројката на оние коишто одбиле

Досега се попишани над половина милион граѓани, 158.519 домаќинства и 212.464 станови. Само вчера биле попишани околу 93.000 лица. ПРЕСЕК НА ПОПИШАНИ ЗАКЛУЧНО СО ВЧЕРА ДО 20 ЧАСОТ: 512.457 ЛИЦА 158.519 ДОМАЌИНСТВА 212.464 СТАНОВИ За Симовски неодамнешните технички застои нема да бидат пречка статистичката операција да заврши во предвидениот рок.  Вели,

Симовски: Граѓаните не наседнуваат на негативната кампања за пописот, одбивањата се незначителни

Симовски: Граѓаните не наседнуваат на негативната кампања за пописот, одбивањата се незначителни

54 Споделувања Share Tweet „Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година се одвива со посакуваниот интензитет, нормално без никакви застои и без никакви проблеми. Одбивањата се незначителни и сѐ уште не применуваме никакви санкции, туку најпрво се разговара и се надеваме дека ќе успееме овие луѓе да ги убедиме да се попишат“, изјави

Во работен ден попишани над 93 илјади лица, тоа се прекрасни податоци – вели Симовски

Во работен ден попишани над 93 илјади лица, тоа се прекрасни податоци – вели Симовски

68 Споделувања Share Tweet „Заклучно со вчера до 20 часот попишани се 512.457 лица, 158.519 домаќинства и 212.464 станови. Масовниот одѕив покажува за свесноста и одговорноста на секој од нас да придонесе за собирањето податоци, важни за креирање на заедничката иднина. Владата очекува пописот да продолжи со предвидената динамика и сите активности успешно

Симовски: Одбивањата се незначителни, негативна кампања има, но граѓаните не наседнуваат

Симовски: Одбивањата се незначителни, негативна кампања има, но граѓаните не наседнуваат

Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година се одвива со посакуваниот интензитет, нормално без никакви застои и без никакви проблеми. Одбивањата се незначителни и се уште не применуваме никакви санкции, туку најпрво се разговара и се надеваме дека ќе успееме овие луѓе да ги убедиме да се попишат, изјави денеска директорот на Државниот