притисни ентер »

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател,Румен Радев, ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени бугарскиот

Радев во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Радев во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Радев во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент Бугарскиот претседател,Румен Радев, ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател,Румен Радев, ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени бугарскиот

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

– Бугарскиот претседател,Румен Радев, ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател, Румен Радев ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени бугарскиот

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател во уставниот рок ќе го свика новоизбраниот парламент

Бугарскиот претседател,Румен Радев, ќе го свика новото Национално собрание во рокот утврден во Уставот и откако Централната изборна комисија ќе ги објави имињата на избраните пратеници во Службен весник, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени бугарскиот

Радев: Трифонов ќе формира влада, а не Борисов

Радев: Трифонов ќе формира влада, а не Борисов

Во врска со повикот на бугарскиот премиер Бојко Борисов да се свика Големо национално собрание и да се промени основниот закон, прес-службата на шефот на државата потсетила на позицијата на претседателот Румен Радев дека промените во основниот закон не треба да станат залог за нечиј политички опстанок. „Претседателот ќе го свика Националното собрание

ВИДЕО I Лидерот на партијата „Исправи се.бг” Маја Манолова: Борисов не разбира дека не е во позиција да го поставува дневниот ред ниту на Националното собрание

ВИДЕО I Лидерот на партијата „Исправи се.бг” Маја Манолова: Борисов не разбира дека не е во позиција да го поставува дневниот ред ниту на Националното собрание

Во видео порака објавена на Фејсбук, Маја Манолова, чија партија освои 4,72% на парламентарните избори во Бугарија во неделата, категорично го отфрли предлогот на бугарскиот премиер Бојко Борисов за време на состанокот на Советот на министри, јави дописникот на МИА од Софија. „Борисов не разбира дека не е во позиција да го поставува дневниот ред ниту