притисни ентер »

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Во општата болница во Никшиќ, која е центар за Ковид-19 во северозападниот дел на Црна Гора, сите капацитети се исполнети. Во Црна Гора, бројот на лица заразени со коронавирус драстично расте секој ден, така што во вторникот беа регистрирани уште 161 случај, а две лица починаа. Отворена е нова зона во болницата за белодробни заболувања во Брезовик

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Во општата болница во Никшиќ, која е центар за Ковид-19 во северозападниот дел на Црна Гора, сите капацитети се исполнети. Во Црна Гора, бројот на лица заразени со коронавирус драстично расте секој ден, така што во вторникот беа регистрирани уште 161 случај, а две лица починаа. Отворена е нова зона во болницата за белодробни заболувања во Брезовик

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Колапс на системот во Црна Гора – болниците се преполни

Во општата болница во Никшиќ, која е центар за Ковид-19 во северозападниот дел на Црна Гора, сите капацитети се исполнети. Во Црна Гора, бројот на лица заразени со коронавирус драстично расте секој ден, така што во вторникот беа регистрирани уште 161 случај, а две лица починаа. Отворена е нова зона во болницата за белодробни заболувања во Брезовик

Полните болници во Црна Гора предизвикуваат колапс на системот

Полните болници во Црна Гора предизвикуваат колапс на системот

Во општата болница во Никшиќ, која е центар за ковид-19 во северозападниот дел на Црна Гора, сите капацитети се исполнети. Во Црна Гора, бројот на лица заразени со коронавирус драстично расте секој ден, така што во вторникот беа регистрирани уште 161 случај, а две лица починаа. Отворена е нова зона во болницата за белодробни заболувања во Брезовик

Колапс на системот во Црна Гора- болниците се преполни

Колапс на системот во Црна Гора- болниците се преполни

Во општата болница во Никшиќ, која е центар за Ковид-19 во северозападниот дел на Црна Гора, сите капацитети се исполнети. Во Црна Гора, бројот на лица заразени со коронавирус драстично расте секој ден, така што во вторникот беа регистрирани уште 161 случај, а две лица починаа. Отворена е нова зона во болницата за белодробни заболувања во Брезовик

Експлозија на корона вирусот во Црна Гора

Експлозија на корона вирусот во Црна Гора

Во болниците во Никшиќ нема веќе слободни места. Сите кревети се исполнети со пациенти заразени со Ковид 19. Црна Гора во последните десетина дена бележи рапиден раст на заразени од корона вирус, на дневна основа повеќе од 90 проценти, а некаде и 100 насто во однос на претходниот период кога оваа приморска земја се прогласи за корона оаза. Како што