притисни ентер »

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска апелираше на единство на азиските земји во трговската војна на Кина со САД. Во воведното обраќање на Конференцијата за дијалог на азиските цивилизации, што се одржа во Пекинг, Си нагласи дека секоја земја додека се развива самата, треба да дозволи да се развиваат и другите цивилизации. – Треба да ги оставиме

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска апелираше на единство на азиските земји во трговската војна на Кина со САД. Во воведното обраќање на Конференцијата за дијалог на азиските цивилизации, што се одржа во Пекинг, Си нагласи дека секоја земја додека се развива самата, треба да дозволи да се развиваат и другите цивилизации. – Треба да ги оставиме

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска апелираше на единство на азиските земји во трговската војна на Кина со САД. Во воведното обраќање на Конференцијата за дијалог на азиските цивилизации, што се одржа во Пекинг, Си нагласи дека секоја земја додека се развива самата, треба да дозволи да се развиваат и другите цивилизации. – Треба да ги оставиме

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави“ оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации“, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација е „отворен систем“ кој постојано

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска апелираше на единство на азиските земји во трговската војна на Кина со САД. Во воведното обраќање на Конференцијата за дијалог на азиските цивилизации, што се одржа во Пекинг, Си нагласи дека секоја земја додека се развива самата, треба да дозволи да се развиваат и другите цивилизации. – Треба да ги оставиме

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави“ оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации“, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација е „отворен систем“ кој постојано

Си: „Денешна Кина не е само кинеска Кина, туку азиска Кина и светска Кина“

Си: „Денешна Кина не е само кинеска Кина, туку азиска Кина и светска Кина“

Кина само ќе биде поотворена кон светот, изјави денес кинескиот претседател Си Џинпинг и ги прогласи за „глупави" оние кои веруваат во културна супериорност. Во своето обраќање пред форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации“, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација била „отворен

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави“ оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации“, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација е „отворен систем“ кој постојано

Претседателот на Кина: Глупаво е да се верува во надмоќта на една раса или култура

Претседателот на Кина: Глупаво е да се верува во надмоќта на една раса или култура

Кина само ќе биде поотворена кон светот, изјавил денес претседателот на оваа држава, Кси Џинпинг, и ги прогласил за глупави оние кои веруваат во културна надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг со име "Конференција за дијалог на азиските цивилизации", која ја организирало Министерството за пропаганда, Кси рекол дека кинеската цивилизација е "отворен

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател апелираше на единство на азиските земји

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска апелираше на единство на азиските земји во трговската војна на Кина со САД. Во воведното обраќање на Конференцијата за дијалог на азиските цивилизации, што се одржа во Пекинг, Си нагласи дека секоја земја додека се развива самата, треба да дозволи да се развиваат и другите цивилизации. – Треба да ги оставиме

Си: Глупави се оние кои веруваат во културна надмоќ

Си: Глупави се оние кои веруваат во културна надмоќ

Според него, ниту една земја не може да биде сама. Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави” оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации”, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави“ оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации“, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација е „отворен систем“ кој постојано

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Си: Кина ќе биде поотворена кон светот

Кина ќе биде поотворена кон светот, рече претседателот на Кина, Си Џинпинг и притоа ги нарече „глупави” оние кои веруваат во културната надмоќ. Обраќајќи се на форумот во Пекинг под името „Конференција за дијалог на азиските цивилизации”, организиран од Министерството за пропаганда, Си рече дека кинеската цивилизација е „отворен систем” кој постојано