притисни ентер »

САД официјално ги забранија TikTok и WeChat

САД официјално ги забранија TikTok и WeChat

ИНТЕРНЕТ САД официјално ги забранија TikTok и WeChat 3 минути 0 0 Американскиот претседател, Доналд Трамп, одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакциите помеѓу САД и апликациите TikTok и WeChat. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно

Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Доналд Трамп одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакции помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро ќе се открие дали американскиот

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Доналд Трамп одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакции помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро ќе се открие дали американскиот

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Доналд Трамп одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакции помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро ќе се открие дали американскиот

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Доналд Трамп одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакции помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро ќе се открие дали американскиот

ТикТок ќе биде забранет во САД од недела

ТикТок ќе биде забранет во САД од недела

ТикТок ќе биде забранет во САД од недела, кога стапува на сила извршната наредба потпишана од Доналд Трамп и корисниците веќе нема да можат да ја даунлодираат оваа видеоапликација. Трамп и неговата администрација се закануваа дека ќе го забранат ТикТок, обвинувајќи ја Кина дека се служи со него за да ги собира податоците на американските граѓани. „Оракл“

Oдлyчeнo e: Тpaмп ги зaбpaни „ТикТок“ и „ВеЧат“ на тepитopијaтa на САД

Oдлyчeнo e: Тpaмп ги зaбpaни „ТикТок“ и „ВеЧат“ на тepитopијaтa на САД

Американскиот претседател, Доналд Трамп, одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакциите помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“ на територијата на САД

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“ на територијата на САД

Американскиот претседател, Доналд Трамп, одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакциите помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро

Трамп го блокира преземањето на апликацијата за „ТикТок“

Трамп го блокира преземањето на апликацијата за „ТикТок“

Преземањето на апликациите за социјалните мрежи „ТикТок“ и „ВиЧет“ ќе бидат оневозможени во САД од недела (20 септември), пренесуваат странските агенции. Како што се наведува, наредбата доаѓа директно од администрацијата на претседателот Доналд Трамп. Доколку договорот за купување не биде склучен до 12 ноември, апликацијата ќе биде целосно забранета,

Шамар за Кина од Трамп: Забраната за „ТикТок“ стапува на сила од 20 септември

Шамар за Кина од Трамп: Забраната за „ТикТок“ стапува на сила од 20 септември

САД ги забранија апликациите „ТикТок“ и „WeChat“ да се наоѓаат во американските продавниците за апликации со нова регулатива што ќе стапи на сила на 20 септември. Наредбата, издадена од Министерството за трговија на САД во петокот, ефективно забранува американски граѓани да преземаат две апликации во сопственост на Кина од продавниците за апликации

Трамп ги забрани ТикТок и ВиЧет, одлуката стапува на сила од недела

Трамп ги забрани ТикТок и ВиЧет, одлуката стапува на сила од недела

Американскиот претседател Доналд Трамп од недела го забранува симнувањето на апликациите ТикТОк и ВиЧет, стои во соопштението од Министерството за трговија на САД и оваа извршна наредба стапува на сила и покрај тоа што во тек се преговорите со БајтДенс, компанијата која ја создаде  како и оние со Пекинг за да го разреши дилемите околу оваа популарна

Трамп го забрани ТикТок и ВиЧет, одлуката стапува на сила од недела

Трамп го забрани ТикТок и ВиЧет, одлуката стапува на сила од недела

Американскиот претседател Доналд Трамп од недела го забранува симнувањето на апликациите ТикТОк и ВиЧет, стои во соопштението од Министерството за трговија на САД и оваа извршна наредба стапува на сила и покрај тоа што во тек се преговорите со БајтДенс, компанијата која ја создаде  како и оние со Пекинг за да го разреши дилемите околу оваа популарна

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Одлучено: Трамп ги забрани „ТикТок“ и „ВеЧат“

Доналд Трамп одлучи да преземе радикален потег против кинеските апликации. Министерството за трговија на САД објави дека од недела ќе ги забрани бизнис-трансакции помеѓу САД и апликациите „ТикТок“ и „ВеЧат“. Ова значи дека, почнувајќи од задутре, ќе биде невозможно да се преземат тие апликации на територијата на САД. Наскоро ќе се открие дали американскиот

Нема продажба на ТikTok во САД

Нема продажба на ТikTok во САД

Кинеската компанија ByteDance, сопственик на популарната апликација TikTok, го извести Microsoft дека нема да го продава американскиот бизнис, а наместо продажба, договорено е партнерство со корпорацијата Oracle.. BytDance нè известија дека нема да ги продаваат американските операции на TikTok на Microsoft. Убедени сме дека нашиот предлог беше добар