притисни ентер »

Осумгодишно дете од Русија подигна тегови 701 пати и собори светски рекорд

Осумгодишно дете од Русија подигна тегови 701 пати и собори светски рекорд

Рекордот го верификуваа најсилните луѓе на планетата и шампионот на Олимписките игри Александар Иваницки. Осумгодишниот Влад Черепанов од Кирова го собори светскиот рекорд во „руски бенч прес“. Момчето успеа да ги подигне теговите 701 пат. Претходниот рекорд беше 210 пати. Шипката со тегови беше тешка 11 килограми, што е половина од тежината на момчето