притисни ентер »

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале Фактот дека Фејсбук ја загрозува приватноста на корисниците веќе не е изненадување, па така можеби ќе се сфати и најновата информација која вели дека компанијата им плаќала на илјадници надворешни соработници за да ги прислушуваат и забележуваат гласовните пораки на Фејсбук Месинџерот

Facebook признава дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Facebook признава дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Фактот дека Facebook ја загрози приватноста на корисниците повеќе не преставува изненадување. Најновата вест е дека оваа компанија плаќа илјада надворешни соработници, за да ги преслушуваат и бележат гласовните пораки од Messenger. Facebook официјално потврди дека преслушувањето гласовни пораки повеќе нема да биде пракса. Причината поради преслушувањето

Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook плаќа илјадници надворешни соработници со цел да ги прислушкува гласовните пораки на корисниците на Messenger. Социјалната мрежа на Марк Цукерберг и официјално го призна ова јавно. Компанијата тврди дека веќе нема да има прислушкување, со цел да не им влегува во приватниот живот на корисниците. Наводно, прислушкувањето го практикувале со цел

Фејсбук тајно ги снимал разговорите на корисниците

Фејсбук тајно ги снимал разговорите на корисниците

Неименувани сорабортици на Фејсбук ,раскажале за Блумберг дека од социјалната мрежа им платиле да слушаат безборјни , повремено и вулгарни разговори на корисниците на Месинџер , иако компанијата никогаш не им кажала за што им се потребни овие транскрипти. Фејсбук само им ги испраќал снимките, без информации за тоа како дошле до нив, и тие ги запишувале

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

Според информации на соработници на „Фејсбук“, оваа добро позната социјална мрежа тајно собирала записници од разговори на своите корисници, кои ги снимила преку микрофоните на нивните телефони, пренесува „Сајнс алерт“. Неименуваните соработници за „Блумберг“ изјавиле дека „Фејсбук“ им плаќал да слушаат бројни и понекогаш вулгарни разговори оа корисниците

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук е последен во редот интернет гиганти кој е цел на критики поради начинот на кој постапува со податоците на корисниците, по извештаите дека собирал приватни аудио снимки од корисници и ги испраќал на трети лица. Стотици надворешни фирми и соработници биле ангажирани од Фејсбук да слушаат и да транскрибираат аудио снимки од корисниците, се вели

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

Според информации на соработници на „Фејсбук“, оваа добро позната социјална мрежа тајно собирала записници од разговори на своите корисници, кои ги снимила преку микрофоните на нивните телефони, пренесува „Сајнс алерт“. Неименуваните соработници за „Блумберг“ изјавиле дека „Фејсбук“ им плаќал да слушаат бројни и понекогаш вулгарни разговори оа корисниците

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

Според информации на соработници на „Фејсбук“, оваа добро позната социјална мрежа тајно собирала записници од разговори на своите корисници, кои ги снимила преку микрофоните на нивните телефони, пренесува „Сајнс алерт“. Неименуваните соработници за „Блумберг“ изјавиле дека „Фејсбук“ им плаќал да слушаат бројни и понекогаш вулгарни разговори оа корисниците

Facebook прислушкувал и собирал гласовни пораки од корисниците

Facebook прислушкувал и собирал гласовни пораки од корисниците

Вестите дека Facebook ја загрозува приватноста на корисниците повеќе не претставуваат изненадување и станаа вообичаени. Овој пат, според наводите на Bloomberg, компанијата им плаќала на надворешните договорители да вршат преслушкување и бележење на аудио/гласовни пораки од Facebook Messenger. Договорителите истакнуваат дека ги слушале разговорите на

Фејсбук снимал разговори преку Messenger

Фејсбук снимал разговори преку Messenger

Социјалната мрежа Фејсбук снима разговори на своите корисници, пренесува АФП. Од компанијата ги давале снимките на другите компании снимките, за да го транскрибираат кажаното. Фејсбук потврди дека снимале корисници, но додава дека тоа е направено со нивна согласност и практиката е веќе прекината. Според компанијата, снимките биле тестови за вештачка

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук е последен во редот интернет гиганти кој е цел на критики поради начинот на кој постапува со податоците на корисниците, по извештаите дека собирал приватни аудио снимки од корисници и ги испраќал на трети лица, пишува Дојче веле . Стотици надворешни фирми и соработници биле ангажирани од Фејсбук да слушаат и да транскрибираат аудио снимки од

Фејсбук снимал разговори на своите корисници

Фејсбук снимал разговори на своите корисници

Социјалната мрежа Фејсбук снима разговори на своите корисници, се вели во извештај. Од компанијата им ги давале на другите компании снимките, за да го транскрибираат кажаното, пренесува АФП. „Блумберг“ стапи во контакт со Фејсбук и праша дали е точно она што се вели во извештајот објавен денес од американските медиуми. Фејсбук потврди дека тие снимале

И Фејсбук ги подслушува  своите корисници

И Фејсбук ги подслушува своите корисници

Фејсбук ангажирал трети страни како подизведувачи за да ги гледаат и прислушуваат аудио своите корисници, објави Блумберг. Фејсбук тврди дека престанала да користи  работници за да ги гледаат аудио-клиповите „пред повеќе од една недела“, истакнувајќи дека претходно биле ангажирани изведувачи за да потврдат дека анонимните повици биле правилно препишани