притисни ентер »

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во делови од земјава

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во делови од земјава

Македонската телеметриска сеизмолошка мрежа денескa регистрира два земјотреса чиишто епицентри се наоѓаат на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното подрачје Козани. Првиот земјотрес беше во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда од пет, а вториот во 12 часот и 59 минути со Рихтерова магнитуда од четири

Во повеќе градови почуствуван земјотрес со епицентар во Кожани

Во повеќе градови почуствуван земјотрес со епицентар во Кожани

Епицентарот на земјотресите биле на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното подрачје Кожани. Првиот земјотрес се случил во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда 5.0, додека вториот во 12 часот и 59 минути со Рихтерова магнитуда 4.0. Како што соопшти Сеизмолошката опсерваторија Природно-математичкиот факултет

Попладнево земјотрес ги вознемири македонските граѓани

Попладнево земјотрес ги вознемири македонските граѓани

Попладнево земјотрес ги вознемирија македонските граѓани Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220 km

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во делови од земјава

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во делови од земјава

Македонската телеметриска сеизмолошка мрежа денескa регистрира два земјотреса чиишто епицентри се наоѓаат на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното подрачје Козани. Првиот земјотрес беше во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда од пет, а вториот во 12 часот и 59 минути со Рихтерова магнитуда од четири

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во земјава

Два земјотреси ја стресоа Грција, почувствувани и во земјава

Македонската телеметриска сеизмолошка мрежа денеска регистрира два земјотреса чиишто епицентри се наоѓаат на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното подрачје Козани. Првиот земјотрес беше во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда од пет, а вториот во 12 часот и 59 минути со Рихтерова магнитуда од четири

Попладнево земјотрес ги вознемирија македонските граѓани

Попладнево земјотрес ги вознемирија македонските граѓани

Попладнево земјотрес ги вознемирија македонските граѓани Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220 km

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Македонија

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна Гора,

Два земјотреси попладнево ги вознемирија македонските граѓани

Два земјотреси попладнево ги вознемирија македонските граѓани

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220 km јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Силен земјотрес ТРЕСЕ КАЈ БИТОЛА, епицентарот во Кожани – 5.1 степен

Силен земјотрес ТРЕСЕ КАЈ БИТОЛА, епицентарот во Кожани – 5.1 степен

Силен земјотрес со јачина од 5.1 степени според рихтер, со епицентар во градот Кожани во Грција денеска нешто пред 13 часот беше почувствуван и во Македонија. Најповеќе почувствуван е во Битола, кој се наоѓа на 50-тина километри од границата. Епицентарот е на длабочина од 2km.

Во повеќе градови почуствуван земјотрес со епицентар во Кожани

Во повеќе градови почуствуван земјотрес со епицентар во Кожани

Првиот земјотрес се случил во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда 5.0, додека вториот во 12 часот и 59 минути со Рихтерова магнитуда 4.0. Двата земјотреси што се случија денеска во Кожани, соседна Грција беа почуствувани и во Охрид, Струга, Битола и Ресен. Епицентарот на земјотресите биле на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и

Два земјотреси попладнево ги вознемирија македонските граѓани

Два земјотреси попладнево ги вознемирија македонските граѓани

Два земјотреси попладнево ги вознемирија македонските граѓани Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220

Два земјотреси во Грција почувствувани во Македонија

Два земјотреси во Грција почувствувани во Македонија

Двата земјотреси што се случија денеска во Кожани, соседна Грција беа почувствувани и во Охрид, Струга, Битола и Ресен. Епицентарот на земјотресите биле на 220 километри јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното подрачје Кожани. Првиот земјотрес се случил во 12 часот и 50 минути со Рихтерова магнитуда 5.0, додека вториот во

Силен земјотрес почувствуван во Битола

Силен земјотрес почувствуван во Битола

Силен земјотрес со јачина од 5.1 степени според рихтер, со епицентар во градот Кожани во Грција денеска нешто пред 13 часот беше почувствуван и во Македонија. Најповеќе почувствуван е во Битола, кој се наоѓа на 50-тина километри од границата. Епицентарот е на длабочина од 2 километри.

Два земјотреси ја стресоа Македонија

Два земјотреси ја стресоа Македонија

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220 km јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното

Сеизмолошка со детали: Два земјотреси ја стресоа Македонија

Сеизмолошка со детали: Два земјотреси ја стресоа Македонија

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 14.7.2019 година регистрира два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на 220 km јужно од Скопје во соседна Грција и потекнуваат од епицентралното

Земјотрес во Грција почувствува се до Италија и Хрватска

Земјотрес во Грција почувствува се до Италија и Хрватска

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Грција – Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија,