притисни ентер »

Руски археолози откриja подземно казино од 17 век

Руски археолози откриja подземно казино од 17 век

Коцкарите во русија во текот на 17 век наоѓале креативни начини да ги зибегнат казните поради строгите забрани кои биле наметнати од државата во тоа време, покажува новото откритие на тим руски научници. Цар Алексеј кој владеел од 1645 година ги казнувал љубителите на игрите со карти и други облици на комар со каменување или отсекување на ушите на