PSA и Dongfeng Motors почнуваат со производство во Вухан

Групациите PSA и Dongfang Motor најавија дека повторно ќе започнат со производство во градот Вухан каде што започна пандемијата на коронавирусот Во рамките на заедничкиот потфат на PSA групацијата и Dongfeng Motor групацијата, повторно е започнато производството во Вухан, епицентарот на пандемијата со коронавирусот. Неколку месеци по „експлозијата“