притисни ентер »

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020 година, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Владата не го “шиша“ бизнис секторот: Коморите се жалат дека законите често се менуваат без нивна консултација

Владата не го “шиша“ бизнис секторот: Коморите се жалат дека законите често се менуваат без нивна консултација

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Смеководителите се жалат на честото менување на законите

Смеководителите се жалат на честото менување на законите

Честото менување на законите е пречка во водењето бизнис, се жалат сметководителите. Брзите промени на регулативите велат дека им создава несигурност во работењето. Дополнително тоа придонело и за незадоволство кај граѓаните при што имало тренд на зголемување на сивата економија. Сметководителите им порачаа на властите, и тие навремено да бидат вклучени

Смеководителите се жалат на честото менување на законите

Смеководителите се жалат на честото менување на законите

Честото менување на законите е пречка во водењето бизнис, се жалат сметководителите. Брзите промени на регулативите велат дека им создава несигурност во работењето. Дополнително тоа придонело и за незадоволство кај граѓаните при што имало тренд на зголемување на сивата економија. Сметководителите им порачаа на властите, и тие навремено да бидат вклучени

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес-конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес-конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Апелираат во иднина заедно да се носат квалитетни законски решенија за да нема потреба од импровизација при нивната примена. На тој начин, според нив, ќе има заштеди во домашната економија, компаниите ќе можат да го планираат својот развој, а истовремено ќе може да се намали и сивата економија. -Законите во даночната сфера се менуваат многу често и

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Комора на сметководители: Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес-конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

ССК: Брзите и честите измени на законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

ССК: Честите и брзи измени на законите ја стимулира сивата економија и веднаш ги прави неприменливи во праксата

ССК: Честите и брзи измени на законите ја стимулира сивата економија и веднаш ги прави неприменливи во праксата

Честото менување на законските решенија и нивното носење по брза постапка и без консултации со бизнис секторот, оперативците и практичарите само ја стимулира сивата економија и ги прави веднаш неприменливи во праксата, а водено влева несигурност кај компаниите и кај граѓаните, порачуваат од Комората на сметководители при Сојузот на стопански комори

Сметководителите забележуваат на брзите измени на законите

Сметководителите забележуваат на брзите измени на законите

Претседателот на Комората на сметководители Драган Митковски на денешната прес-конференција рече дека брзите промени посебно во даночната регулатива го зголемуваат ризикот во работењето и го оневозможуваат ефективното даночно планирање на компаниите. Брзото менување на законите често води кон импровизирање и донесување на  законски решенија кои се

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Тие се пречка за водење на бизнисот и предизвикуваат несигурност со што го забавуваат растот на економијата, создаваат незадоволство кај граѓаните и директно влијаат на зголемување на сивата економија. Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на

Митковски: Брзите промени во даночната регулатива го оневозможуваат ефективното даночно планирање на компаниите

Митковски: Брзите промени во даночната регулатива го оневозможуваат ефективното даночно планирање на компаниите

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020 година, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

– Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска криза во 2020г, како и актуелната состојба во сметководствената дејност, беа во фокус на прес конференцијата на Комората на сметководители во Сојузот на стопански комори на Македонија. Претседателот на