МОЌНА РЕЗОЛУЦИЈА: Еве колку мегапиксели има човечкото око!

Според научникот и фотограф Др. Роџер Кларк, резолуцијата на човечкото око е 576 мегапиксели. Тоа е огромна цифра кога ќе се спореди со камерите кои ги имаат мобилните телефони. Но, што навистина значи тоа? Дали човечкото око е навистина споредливо со камера? Loading... Разликуваме не 50, туку 500 нијанси сиво: Интересни факти за окото Резолуцијата