притисни ентер »

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

Документарецот „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов се најде меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“. - Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец не е ништо помалку од установен еп, алегорија за животната средина од вистинскиот живот и, не помалку, боцкава комедија за вечниот проблем

„Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

„Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

И американската организација на филмски критичари „New York Film Critics Circle (NYFCC)“ (Њујоркшки круг на филмски критичари) вечерва ја додели наградата за најдобар документарен филм за 2019 година на „Медена земја“. Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот

„Медена земја“ доби награда за најдобар документарец од Друштвото на њујоршки филмски критичари

„Медена земја“ доби награда за најдобар документарец од Друштвото на њујоршки филмски критичари

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ доби награда за најдобар реален филм во 2019 година од Друштвото на њујоршки филмски критичари. 85-та церемонија ќе се одржи на 7 јануари на годишната гала на Њујоршките филмски критичари. Меѓу другите награди, „Ирецот“ на Мартин Скорсезе доби награда за најдобар филм и за најдобар спореден глумец за Џо

ИМАМЕ НА ШТО ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ: „Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

ИМАМЕ НА ШТО ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ: „Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „ Њујорк тајмс “. „Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец не е ништо помалку од востановен еп, алегорија за животната средина од вистинскиот живот, и, не помалку, боцкава комедија

Њујорк, уште една значајна награда за документарецот „Медена земја“

Њујорк, уште една значајна награда за документарецот „Медена земја“

Американската организација на филмски критичари од Њујорк ја додели наградата за најдобар документарен филм за 2019 година на македонскиот документарец „Медена земја“, беше соопштено вечерва. Наградата ќе биде официјално доделена на 7 јануари во Њујорк. Американската организација на филмски критичари од Њујорк е основана во 1935 година и ги вклучува

„Њујорк Тамјс“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Њујорк Тамјс“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Медена земја“ исто така вечерва ја освои и наградата за најдобар документарец на Здружението на филмски критичари на Њујорк. Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“ . „Медена земја“ е на прво место според изборот на реномираниот критичар

„Њујорк Тамја“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Њујорк Тамја“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Медена земја“ исто така вечерва ја освои и наградата за најдобар документарец на Здружението на филмски критичари на Њујорк. Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“ . „Медена земја“ е на прво место според изборот на реномираниот критичар

„Медена земја“ меѓу најдобрите филмови на годината според „Њујорк тајмс“

„Медена земја“ меѓу најдобрите филмови на годината според „Њујорк тајмс“

Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“. „Медена земја“ е на прво место според изборот на реномираниот критичар на „Њујорк тајмс“ А. О. Скот, кој во образложението вели: „Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец

Највлијателните филмови за изминатава деценија

Највлијателните филмови за изминатава деценија

„Њујорк тајмс“ врз основа на стручните мислења на своите филмски критичари, состави список од највлијателните филмови од второто десетлетие на 20. век. Не се работи за топ листа од еден до 10, но еве кои филмови критичарите ги зедоа предвид. „Американски снајперист“ (American Sniper) е филм од 2014 година на режисерот Клинт Иствуд. Се работи за животот

Највлијателните филмови за изминатава деценија

Највлијателните филмови за изминатава деценија

„Њујорк тајмс“ врз основа на стручните мислења на своите филмски критичари, состави список од највлијателните филмови од второто десетлетие на 20. век. Не се работи за топ листа од еден до 10, но еве кои филмови критичарите ги зедоа предвид. „Американски снајперист“ (American Sniper) е филм од 2014 година на режисерот Клинт Иствуд. Се работи за животот

Највлијателните филмови за изминатава деценија

Највлијателните филмови за изминатава деценија

„Њујорк тајмс“ врз основа на стручните мислења на своите филмски критичари, состави список од највлијателните филмови од второто десетлетие на 20. век. Не се работи за топ листа од еден до 10, но еве кои филмови критичарите ги зедоа предвид. „Американски снајперист“ (American Sniper) е филм од 2014 година на режисерот Клинт Иствуд. Се работи за животот

Највлијателните филмови за изминатава деценија

Највлијателните филмови за изминатава деценија

„Њујорк тајмс” врз основа на стручните мислења на своите филмски критичари, состави список од највлијателните филмови од второто десетлетие на 20. век. Не се работи за топ листа од еден до 10, но еве кои филмови критичарите ги зедоа предвид. „Американски снајперист” (American Sniper) е филм од 2014 година на режисерот Клинт Иствуд. Се работи за животот