притисни ентер »

Кој е најпродаван автомобил во Европа во февруари?

Кој е најпродаван автомобил во Европа во февруари?

Renault Clio ја надмина продажбата на Volkswagen Golf и стана најпродаван автомобил во Европа во февруари. Според податоците, побарувачката за Renault Clio во текот на месецот февруари е поголема за разлика од Volkswagen Golf. Clio го нарачаа дури 24.914 купувачи, а Golf 24.735. И двата модела бележат пад на продажбата во однос на минатата година и

Clio го претрка Golf и стана најпродаван во Европа

Clio го претрка Golf и стана најпродаван во Европа

Според податоците за регистрација на нови возила за февруари оваа година, Renault Clio е најпродаваниот модел во Европа за изминатиот месец Ова значи дека Renault Clio во февруари според продажбата го претекна Volkswagen Golf . Поточно, Clio во февруари на европскиот пазар нашол 24.914 нови сопственици, додела Golf помина за нијанса послабо со продадени

Golf симнат од тронот – Clio е новиот владетел со Европа!

Golf симнат од тронот – Clio е новиот владетел со Европа!

Volkswagen Golf по многу месеци поминати на врвот, повеќе не е најпродаван модел во Европа. Според официјалните сумирано резултати од продажбата на нови автомобили, во февруари најмногу продадени примероци има забележано Renault Clio. Со продадени 24.914 нови примероци, Renault Clio го надмина германскиот бестселер Golf кој е продаден во 24.735 примероци