притисни ентер »

Нема да го потпишам Изборниот законик: Пендаровски вели дека не може 2 дена пред распишување избори да се носат измени

Нема да го потпишам Изборниот законик: Пендаровски вели дека не може 2 дена пред распишување избори да се носат измени

Претседателот Стево Пендаровски најави дека нема да го потпише Изборниот законик со кој се бараат потписи од два отсто од избирачите во општината за независни кандидати да можат да учествуваат на локалните избори. Пендаровски вели дека ако деновиве во Собранието се донесат измените, тој нема да ги потпише, бидејќи се оневозможува влез на други субјекти

Нема да го потпишам Изборниот законик: Пендаровски вели дека не може 2 дена пред распишување избори да се носат измени

Нема да го потпишам Изборниот законик: Пендаровски вели дека не може 2 дена пред распишување избори да се носат измени

Претседателот Стево Пендаровски најави дека нема да го потпише Изборниот законик со кој се бараат потписи од два отсто од избирачите во општината за независни кандидати да можат да учествуваат на локалните избори. Пендаровски вели дека ако деновиве во Собранието се донесат измените, тој нема да ги потпише, бидејќи се оневозможува влез на други субјекти

Пендаровски: Нема да ги потпишам измените на Изборниот законик

Пендаровски: Нема да ги потпишам измените на Изборниот законик

Нема логика како претседател да се кандидирам со 10.000 потписи, а толку да треба и за советници во Град Скопје. Препораката на ОБСЕ/ОДИХР е до 1%, вели тој. Претседателот Стево Пендаровски најави дека нема да го потпише Изборниот законик со кој се бараат потписи од два отсто од избирачите во општината, за независни кандидати да можат да учествуваат

Нема да го потпишам Изборниот законик, Не е логично претседател да се кандидира со 10.000 потписи и исто да се бара за советници, вели Пендаровски

Нема да го потпишам Изборниот законик, Не е логично претседател да се кандидира со 10.000 потписи и исто да се бара за советници, вели Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски најави дека нема да го потпише Изборниот законик со кој се бараат потписи од два отсто од избирачите во општината за независни кандидати да можат да учествуваат на локалните избори. Пендаровски вели дека ако деновиве во Собранието се донесат измените, тој нема да ги потпише, бидејќи се оневозможува влез на други субјекти

Пендаровски нема да ги потпише измените во Изборниот законик ако не бидат подобрени

Пендаровски нема да ги потпише измените во Изборниот законик ако не бидат подобрени

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави нема да го потпише Изборниот законик во ваква форма. „Нема логика јас како претседател и највисок орган во државата да се кандидирам со 10.000 потписи, а толку да треба и за советници во Град Скопје. Препораката на ОБСЕ/ОДИХР е до 1%. Не може изборите да се распишат на 6 август, а два дена пред тоа да

Пендаровски нема да го потпише Изборниот законик

Пендаровски нема да го потпише Изборниот законик

Претседателот Стево Пендаровски  нема да ги потпише измените на Изборниот законик со кои се бараат потписи од два отсто од запишаните избирачи во општината за истакнување независни кандидатури за локалните избори.Пендаровски вели дека ако деновиве во Собранието се донесат измените, тој нема да ги потпише, бидејќи се оневозможува влез на други субјекти

Пендаровски нема да го стави својот потпис на измените на Изборниот законик вака како што е предложен

Пендаровски нема да го стави својот потпис на измените на Изборниот законик вака како што е предложен

Парламент ќе работи и утре, ќе работат за изборниот закон, Левица има 500 амандмани. Не може да заврши во еден ден освен ако не се прават деловнички трикови, истакна претседателот Стево Пендаровски на денешниот брифинг за новинарите. Ако биде усвоен во ваква форма како што е сега предложен законот за избори, Пендаровски нема да го потпише. Најголем

Пендаровски нема да стави потпис на Изборниот законик поради прагот од 2% потребни потписи

Пендаровски нема да стави потпис на Изборниот законик поради прагот од 2% потребни потписи

Претседателот Стево Пендаровски најави дека нема да го потпише Изборниот законик, со кој се бараат потписи од два отсто од избирачите во општината за независни кандидати да можат да учествуваат на локалните избори. Пендаровски вели дека ако деновиве во Собранието се донесат измените, тој нема да ги потпише, бидејќи се оневозможува влез на други субјекти

Изборните правила не се менуваат на „мускули“ – дел од партиите бараат нивно повлекување

Изборните правила не се менуваат на „мускули“ – дел од партиите бараат нивно повлекување

Измената е спротивна на препораките на ОБСЕ-ОДИХР, за што жестоко реагираа граѓанските организации, помалите партии, но и Антикорупциската комисија. Измените на Изборниот законик коишто се предлагаат во пресрет на есенските локални избори во Северна Македонија, предизвикаа бура реакции на политичката сцена. Најгласни се помалите партии кои бараат да

ДС: Да се повлечат измените на изборниот законик

ДС: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но сепак, сметаме дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на Изборниот законик. Инаку,

ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА НЕ СЕ МЕНУВААТ НА МУСКУЛИ - партијата на Павле Трајанов бара да се повлечат измените на Изборниот законик

ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА НЕ СЕ МЕНУВААТ НА МУСКУЛИ - партијата на Павле Трајанов бара да се повлечат измените на Изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но сепак, сметаме дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за коригирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на Изборниот законик, велат

Трајанов бара повлekyвање на измените на Изборниот законик

Трајанов бара повлekyвање на измените на Изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но сепак, сметаме дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за коригирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на Изборниот законик, велат

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на Изборниот законик

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на Изборниот законик

„Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но сепак, сметаме дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на Изборниот законик“, соопштува

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на Изборниот законик

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на Изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но сепак, сметаме дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на Изборниот законик. Инаку,

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи амандмани на предлог измените на Изборниот законик. Но, поради тоа што од партијата сметаат дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот,  бараат да се повлечат измените на Изборниот законик. „Демократскиот

Правила не се менуваат на „мускули“: Демократски сојуз бара да се повлечат измените на Изборниот законик

Правила не се менуваат на „мускули“: Демократски сојуз бара да се повлечат измените на Изборниот законик

Демократскиот сојуз најавува дека на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи суштински амандмани на предлог измените на Изборниот законик, но, како што велат од партијата, поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за коригирање на текстот, поради што бараме да се повлечат измените на

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи амандмани на предлог измените на Изборниот законик. Но, поради тоа што од партијата сметаат дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот,  бараат да се повлечат измените на Изборниот законик. „Демократскиот

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократски сојуз: Да се повлечат измените на изборниот законик

Демократскиот сојуз на седницата на собраниската Комисија за политички систем ќе предложи амандмани на предлог измените на Изборниот законик. Но, поради тоа што од партијата сметаат дека поради монополот што го имаат предлагачите на законот, во парламентот нема услови за корегирање на текстот,  бараат да се повлечат измените на Изборниот законик. „Демократскиот