притисни ентер »

ОСМАНИ НА ВЛАДИН ЧОЧЕК ЗА 2 КМ АВТОПАТ: Цел ми беше додека јас сум координатор да почне изградбата кон Блаце и тоа се случи

ОСМАНИ НА ВЛАДИН ЧОЧЕК ЗА 2 КМ АВТОПАТ: Цел ми беше додека јас сум координатор да почне изградбата кон Блаце и тоа се случи

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Во просториите на Владата на Република Северна Македонија, се потпиша Договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце. Договорот, во присуство на заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, во улога на координатор на Владата за проектот Скопје – Блаце, Бујар Османи и министерот за транспорт и врски, Горан

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Директорот на ЈП за Државни патишта, Зоран Китанов, и генералниот директор на А.Д. Гранит, Зоран Милковски, денеска потпишаа договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце. На потпишувањето присуствуваше и вицепремиерот, Бујар Османи. „Денес исправаме неправда која, за жал, досега се провлекуваше без малку 20 години. Проектот

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Директорот на ЈП за Државни патишта, Зоран Китанов, и генералниот директор на А.Д. Гранит, Зоран Милковски, денеска потпишаа договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце. На потпишувањето присуствуваше и вицепремиерот, Бујар Османи. „Денес исправаме неправда која, за жал, досега се провлекуваше без малку 20 години. Проектот

Два километри од автопатот Скопје-Блаце ќе се градат 1,5 година, а која година ќе биде готов не се знае

Два километри од автопатот Скопје-Блаце ќе се градат 1,5 година, а која година ќе биде готов не се знае

Два километри од автопатот Скопје-Блаце ќе се градат 1,5 година, а која година ќе биде готов не се знае Од Скопје за Приштина ќе се стигнува за помалку од еден час, но од која година никој не знае. Првично владата најави дека 12,5 километри автопат од Скопје до Блаце ќе биде готов во 2023 година, но денеска на потпишувањето на договорот со „Гранит“

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Потпишан договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Директорот на ЈП за Државни патишта, Зоран Китанов, и генералниот директор на А.Д. Гранит, Зоран Милковски, денеска потпишаа договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце. На потпишувањето присуствуваше и вицепремиерот, Бујар Османи. „Денес исправаме неправда која, за жал, досега се провлекуваше без малку 20 години. Проектот

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје - Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

ВИДЕО: Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

ВИДЕО: Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

Во Владата потпишан договорот за изградба на првите 2 км од автопатот Скопје – Блаце

Во Владата потпишан договорот за изградба на првите 2 км од автопатот Скопје – Блаце

Напролет ќе започне првата фаза од изградбата на автопатот Скопје-Блаце кој ќе биде со вкупна должина од 13км. Денес, во просториите на Владата, се потпиша Договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце во присуство на заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, во улога на координатор на Владата за проектот

Потпишан договор за изградба на два километра од автопатот Скопје-Блаце

Потпишан договор за изградба на два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

Се потпиша договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Се потпиша договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Денес, во просториите на Владата се потпиша Договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце. Договорот, во присуство на заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, во улога на координатор на Владата за проектот Скопје - Блаце, Бујар Османи и министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, го потпишаа директорот

ОСМАНИ: Знам дека два километри автопат звучи смешно

ОСМАНИ: Знам дека два километри автопат звучи смешно

Вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, денеска на потпишувањето на договорот со операторот „Гранит“ за изградба на првите два километри од автопатот од граничниот премин Блаце до главниот град рече дека од Скопје до Приштина наскоро ќе се патува за помалку од еден час. – Од Скопје и Приштина ќе се патува за помалку од еден час, ќе ја олесни

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2

Потпишан договорот за изградба на првите два километра на автопатот Скопје- Блаце

Потпишан договорот за изградба на првите два километра на автопатот Скопје- Блаце

120 милиони евра ќе чини изградбата на автопатот Скопје- Блаце. Потпишан договорот за изградба на првата фаза со кој се предвидува за 18 месеци да бидат изградени првите 2,5 километри од Блаце до Стенковец. Автопатот по целосно нова рута ќе се гради со 12,2 милиони евра државни пари. Остатокот 70 милиони евра се кредит од Европската банка за обнова

Потпишан договорот за изградба  на автопатот Скопје – Блаце

Потпишан договорот за изградба на автопатот Скопје – Блаце

Со стартот на изградбата која ќе чини околу 12 милиони евра, Јавното претпријатие ќе распише тендер и за изведувач на втората фаза од автопатот. Целокупната траса е долга 12,5 километри а целиот проект треба да чини околу 110 милиони евра. Дванаесетте километри од автопатот, со кои ќе биде комплетиран Коридор 10, треба да бидат завршени средината на

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Договор за изградба на првите два километра од автопатската делница Скопје – Блаце денеска во Владата потпишаа директорот на ЈП за државни патишта (ЈПДП) Зоран Китанов и генералниот директор на изведувачот на работите А.Д. „Гранит“, Зоран Милковски. Согласно договорот делот од автопатот од граничниот премин Блаце до клучката Блаце во вредност од 12,2