притисни ентер »

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Музичката изведба ќе биде збогатена со видеопроекција

„Козле Бозле“, „Мечето Ушко“ и „Пинк Пантер“ на концерт за деца во Филхармонија

„Козле Бозле“, „Мечето Ушко“ и „Пинк Пантер“ на концерт за деца во Филхармонија

Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Музичката изведба ќе биде збогатена со видеопроекција

„Ну погоди“ – концерт на Филхармонијата за деца

„Ну погоди“ – концерт на Филхармонијата за деца

Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Музичката изведба ќе биде збогатена со видеопроекција

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Музичката изведба ќе биде збогатена со видеопроекција

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

„Ну погоди“ – симфониски концерт за деца

Симфонискиот концерт „Ну погоди“ кој премиерно беше изведен во јуни Градскиот парк, повторно ќе прозвучи денеска напладне во Филхармонијата. Најмладите ќе имаат можност да ја слушнат музиката од популарните култни цртани филмови – „Ну Погоди“, „Балтазар“, „Козле Бозле“, „Мечето Ушко“, „Пинк Пантер“. Музичката изведба ќе биде збогатена со видеопроекција

Концерти на „Елогио“ и „Ну погоди“ во Филхармонија

Концерти на „Елогио“ и „Ну погоди“ во Филхармонија

Вечерва и утре во Филхармонија ќе се изведат два концерта, и тоа концерт на фантастичното гитарско трио „Елогио“, додека, пак, вториот е детскиот концерт „Ну погоди“. Вечерва, во 20 часот, во Камерната сала на Филхармонија ќе настапи гитарското „Трио Елогио“ – Петрит Чеку (Косово), Педро Рибеиро Родригез (Португалија) и Томислав Вукшиќ (Хрватска).

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Во Камерната сала на Филхармонија вечер од 20 часот ќе настапи гитарското „Трио Елогио“, основано од гитаристите Петрит Чеку од Косово, Педро Рибеиро Родригез од Португалија и Томислав Вукшиќ од Хрватска, кои ќе изведат дела од  Моцарт, Руждјак, Рахмањинов, Шуберт… Тројцата гитаристи обединети во триото „Елогио“ имале голем број концерти особено на

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Во Камерната сала на Филхармонија вечер од 20 часот ќе настапи гитарското „Трио Елогио“, основано од гитаристите Петрит Чеку од Косово, Педро Рибеиро Родригез од Португалија и Томислав Вукшиќ од Хрватска, кои ќе изведат дела од Моцарт, Руждјак, Рахмањинов, Шуберт… Тројцата гитаристи обединети во триото „Елогио“ имале голем број концерти особено на

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Во Камерната сала на Филхармонија вечер од 20 часот ќе настапи гитарското „Трио Елогио“, основано од гитаристите Петрит Чеку од Косово, Педро Рибеиро Родригез од Португалија и Томислав Вукшиќ од Хрватска, кои ќе изведат дела од Моцарт, Руждјак, Рахмањинов, Шуберт… Тројцата гитаристи обединети во триото „Елогио“ имале голем број концерти особено на

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Концерт на гитарското трио „Елогио“

Во Камерната сала на Филхармонија вечер од 20 часот ќе настапи гитарското „Трио Елогио“, основано од гитаристите Петрит Чеку од Косово, Педро Рибеиро Родригез од Португалија и Томислав Вукшиќ од Хрватска, кои ќе изведат дела од  Моцарт, Руждјак, Рахмањинов, Шуберт… Тројцата гитаристи обединети во триото „Елогио“ имале голем број концерти особено на