притисни ентер »

Путин ги најави завршетокот на железничката делница на Кримскиот моста и првите возови пред рокот

Путин ги најави завршетокот на железничката делница на Кримскиот моста и првите возови пред рокот

Железничката делница на Кримскиот мост ќе биде завршена пред предвидениот рок, најави претседателот на Русија Владимир Путин на медиумскиот форум „Правда и правичност“ организиран од Серускиот народен фронт. „Кон крајот на годината, пред предвидениот рок, „железничката делница на Кримскиот мост ќе биде завршена и тој ќе биде пуштен во сообраќај“, рече